Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul USR, Dan Barna, după discuții cu Orban: 'O variantă este susținerea candidaților unici, ca la București'

captura Antena 3
Dan Barna

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, marți seara, după discuțiile purtate cu președintele PNL, Ludovic Orban, că au avut în vedere „scenarii” pentru alegerile locale, o variantă fiind susținerea candidaților unici, cum este cazul în Capitală, împotriva candiatului PSD, Gabrielei Firea, anunță MEDIAFAX.

Dan Barna a declarat, după discuțiile cu Ludovic Orban, că au vorbit despre alergerile locale și despre „scenariile” care pot fi avute în vedere.

„Am discutat puţin şi despre alegerile locale şi despre scenariile care pot fi avute în vedere. Aşteptăm încă şi noi, şi cei de la PNL, lucru confirmat şi de premier, sondajele care se desfăşoară la nivelul întregii ţări, şi în Bucureşti, şi în celelalte judeţe, pentru a ne aşeza la masă. Dar, am să spun: există o deschidere reală pentru ca acolo unde avem primari PSD în funcţie să căutăm variante prin care să scăpăm de PSD", a spus Orban.

Citește și: Traian Băsescu șterge pe jos cu Orban: ‘Măi, Ludovicus al II-lea Anticipatus’

Întrebat de jurnaliști dacă dacă ar fi vorba despre alianţe la nivel local, în fiecare judeţ unde acest lucru se impune, Barna a recunoscut că o variantă este cea a candidaților unici.

„O să vedem în funcţie de rezultatele sondajelor, una dintre variante este, într-adevăr, aceea de a susţine candidaţii unici, cum este şi situaţia Bucureştiului, obiectivul cel mai important, de altfel. I-am spus din nou premierului, perspectiva de a avea şi candidat al Alianţei USR-PLUS şi candidat PNL nu va face decât să o stabilizeze pe Gabriela Firea în actuala poziţie, lucru care cred că e de neacceptat pentru noi", a mai spus lideurl USR, Dan Barna.

Întrebat, în continuare, ce i-a transmis premierul Ludovic Orban, în privința candidaturii la Primăria Capitalei, în contextul în care PNL a anunțat că va avea candidat propriu, Barna a precizat că „poziţia premierului a fost aceea de deschidere spre dialog".

Barna a fost întrebat ce candidat a măsurat USR în sondaje, deoarece are doi candidați, pe Nicuşor Dan şi pe Vlad Voiculescu, Barna a răspuns că „toți acești candidați sunt măsurați în momentul de față. Dincolo de asta pot să confirm că Alianța USR-PLUS va ajunge să aibă un singur candidat la București și sunt convins că acela va fi și candidatul care o va trimite pe Gabriela Firea acasă”.

Citește și: Isărescu despre repatrierea rezervei de aur: ‘vom respecta legea, așa cum a votat Parlamentul’

Dan Barna a mai spus că a avut marţi o întâlnire cu Vlad Voiculescu şi cu Nicuşor Dan, pentru a discuta despre varianta optimă de candidatură pentru Primăria Capitalei, acesta precizând că o decizie finală va fi comunicată.

„Discuţiile sunt în curs, e foarte bine că a avut loc această întâlnire, vor mai fi şi altele în zilele următoare, în momentul în care o să luăm o decizie, o să vă comunicăm", a mai spus Dan Barna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.