Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liga Aleşilor Locali ai PNL, scut în jurul lui Florin Cîțu: 'Susținem hotărât Programul "Anghel Saligny" şi demersurile premierului'

Digi24
Gheorghe Flutur

Liga Aleşilor Locali ai PNL, condusă de Gheorghe Flutur, anunţă joică susţine hotărât Programul Naţional de Investiţii (PNI) "Anghel Saligny" şi demersurile premierului Florin Cîţu ca demersuri pragmatice care ţin cont de realităţi, argumentând că 43% din localităţi au reţele de canalizare, doar 69% au apă potabilă şi doar 31% sunt racordate la reţelele de gaz.

”Liga Aleşilor Locali ai PNL susţine hotărât Programul Naţional de Investiţii (PNI) "Anghel Saligny" şi demersurile premierului Florin Cîţu ca demersuri pragmatice care ţin cont de realităţi. Doar 43% din localităţi au reţele de canalizare, doar 69% au apă potabilă şi doar 31% sunt racordate la reţelele de gaz. Pe de altă parte, mai mult de 20.000 km de drumuri judeţene şi peste 27.000 km de drumuri comunale sunt încă nemodernizate. Acest program este destinat exact acestor drumuri şi trebuie să intre în vigoare urgent. Faptul că premierul Florin Cîţu a hotărât să aloce parte din creşterea economică lucrărilor de investiţii este de apreciat cu atât mai mult cu cât o mare parte din populaţia României aşteaptă îmbunătăţirea calităţii vieţii, iar PNI răspunde exact acestor aşteptări. PNI ţine seama de proiectele (multe la număr) depuse de UAT-uri atât la Compania Naţională de Investitii cât şi la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, dar care astăzi aşteaptă pentru că nu au finanţare. Să nu uităm că UAT-urile au cheltuit sume mari de bani pentru întocmirea documentaţiilor”, precizează Liga Aleşilor Locali ai PNL
De asemenea, liga se referă şi la modificarea normelor pentru o mai mare transparentizare a cheltuirii banului public, cât şi pentru stabilirea mai clară a criteriilor de alocare a fondurilor, prioritizarea investiţiilor şi simplificarea procedurilor.
”PNI este complementar proiectelor europene de finanţare şi acoperă zone neeligibile în altă parte. Tocmai de aceea, noi, aleşii locali PNL, şi suntem convinşi că toţi aleşii locali din România, sprijină şi aşteaptă acest Program care are şi menirea de a reduce decalajele între diferite regiuni, între oraşe, între comune şi chiar între cartiere sau sate. De aceea, noi cerem imperativ aprobarea acestui Program care să creeze cadrul legal înainte de rectificarea bugetară, pentru a deveni funcţional”, mai transmite Liga Aleşilor Locali liberali.
Programul Anghel Saligny, prin care 50 de miliarde de lei ajung la autorităţile locale pentru investiţii. se află la originea scandalului din coaliţia de guvernare, soldat cu decizia premierului Florin Cîţu de a-l revoca pe ministrul USR PLUS al Justiţiei Stelian Ion, acuzat că a tergiversat acordarea avizului pentru acest program.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.