Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liga germană dezminte zvonul privind obligativitatea vaccinului pentru jucători

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccinare

Preşedintele Ligii germane de fotbal (DFL), Christian Seifert, a respins informaţia conform căreia DFL ar vrea să impună obligaţia ca toţi fotbaliştii profesionişti să fie vaccinaţi, scrie DPA.

''Am auzit idei destule pe acest subiect în ultimele 12 luni. În prezent, în actuala situaţie pandemică dificilă, politicienii trebuie să caute soluţii practice care să poată fi implementate. Dacă politicienii au posibilitatea legală să impună vaccinarea obligatorie în anumite domenii, DFL va discuta cu aceştia o astfel de opţiune'', a spus Seifert.

Săptămâna trecută, Oke Goettlich, preşedintele clubului St. Pauli Hamburg, din divizia secundă a Germaniei, a cerut ligii profesioniste germane de fotbal (DFL) să permită intrarea pe teren la meciuri doar a jucătorilor vaccinaţi sau a celor recuperaţi după COVID-19, cunoscută în ţară ca regula 2G.

Goettlich a declarat atunci la canalul NDR că este "un suporter clar al regulii 2G pentru toţi participanţii din fotbal, pentru fiecare''.

DFL a implementat regula 3G, care include testarea persoanelor, în timp ce unele cluburi au adoptat regula 2G.

În urmă cu două luni, Goettlich a criticat DFL pentru că nu recomandă cu tărie vaccinarea jucătorilor şi a oficialilor.

Dezbaterea l-a inclus şi pe internaţionalul german Joshua Kimmich, de la Bayern Munchen, care a recunoscut recent că nu este vaccinat.

Meciul lui St. Pauli, lider în Bundesliga.2, din urmă cu zece zile, cu Sandhausen, a fost amânat din cauza unor jucători testaţi pozitiv.

Şeful lui St. Pauli a precizat că la clubul său nu s-au înregistrat cazuri pozitive, dar în contextul creşterii ratei de infectare din ţară a cerut vigilenţă cluburilor din campionatul german, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.