Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liga nord-americană de fotbal amenință cu blocarea sezonului, dacă nu se obține un acord cu jucătorii

Liga nord-americană de fotbal (MLS) a ameninţat, vineri, cu impunerea unui lock-out dacă un acord cu jucătorii nu va fi găsit până joia viitoare, privind prelungirea convenţiei colective în contextul pandemiei de Covid-19, informează AFP.

"Ţinând cont de impactul Covid-19 asupra modului în care cluburile funcţionează în timpul presezonului, noi trebuie să găsim un acord în următoarele zile pentru a da jucătorilor timpul necesar să se pregătească înainte de începerea campionatului pe 3 aprilie", a transmis Major League Soccer, adăugând în acelaşi timp că este foarte departe de un consens în discuţiile cu sindicatul jucătorilor (MLSPA), potrivit agerpres.ro.

Citește și: Daniel Suciu, deputat PSD: ‘Noi credeam că domnul Tătaru este un exemplu de ‘aşa nu’, dar se pare că domnul Voiculescu îl întrece cu brio chiar și pe domnul Tătaru’

"Dacă nu vom fi în măsură să finalizăm o nouă convenţie colectivă până pe 4 februarie, liga va va avea posibilitatea de a impune un lock-out", a adăugat aceasta.

Sindicatul jucătorilor din campionatul profesionist nord-american de fotbal (MLSPA) a propus, joi, prelungirea cu încă un an a convenţiei colective actuale dintre jucători şi ligă, în vigoare anul acesta, pentru a evita impasul unui lockout.

În decembrie, Major League Soccer, marcată de incertitudinea cauzată în plan financiar de pandemia de coronavirus, a deschis negocieri pentru prelungirea convenţiei colective pentru încă doi ani.

MLS a evitat un blocaj în iunie 2020, când jucătorii au acceptat un contract colectiv care includea o reducere de 5% a salariilor fotbaliştilor, dar luna trecută MLS a invocat o clauză pentru a renegocia acordul cu sindicatul, părţile având la dispoziţie 30 de zile pentru a ajunge la un acord.

Luni, MLS şi-a prezentat planurile pentru sezonul 2021 programat să debuteze pe 3 aprilie şi să se încheie cu finala de la jumătatea lunii decembrie. Cele 27 de echipe, între care noul club Austin FC, vor juca fiecare câte 34 de meciuri din sezonul regulat înainte de debutul fazei play-off în luna noiembrie.

Comisarul MLS, Don Garber, a declarat că liga a pierdut un miliard de dolari din cauza pandemiei în 2020 şi că nu-şi mai poate permite din nou pierderi de asemenea anvergură.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.