Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liga profesionistă de fotbal, amendată pentru încălcarea regulilor de distanţare socială! Care este suma și în ce țara s-a întamplat

fotbal drepturi tv minge

Liga profesionistă de fotbal din Bulgaria (PFL), organizatoarea Cupei Bulgariei, a fost amendată cu doar 3.000 de leva (1.723 dolari), în ciuda numeroaselor încălcări ale distanţării sociale la finala de miercuri, transmite Reuters.

Mii de suporteri ai echipelor ŢSKA Sofia şi Lokomotiv Plovdiv au încălcat regulile de a sta la un rând distanţă şi un scaun distanţă unii de alţii în tribune şi au refuzat să poarte măşti de protecţie pe stadionul naţional ''Vasil Levski'', potrivit Agerpres.

''Organizatorul, PFL, va fi amendat cu 3.000 de leva'', a anunţat, joi, inspectorul şef pe sănătate al Bulgariei, Anghel Kuncev, adăugând că şi societatea de securitate responsabilă cu menţinerea ordinii în stadion va fi amendată tot cu 3.000 de leva.

Cluburile au scăpat de sancţionarea pentru încălcarea regulilor împotriva răspândirii coronavirusului.

Citește și: SONDAJ CURS - Viitorul Parlament va fi controlat la limită de o mare alianţă de dreapta

Totuşi, clubul ŢSKA a fost amendat cu 4.300 de leva de Federaţia Bulgară de Fotbal pentru că suporterii săi au aprins torţe şi au aruncat cu fumigene, având şi scandări agresive. Lokomotiv a primit o amendă de 1.500 de leva pentru infracţiuni similare.

Guvernul bulgar a permis unui număr de 12.000 de spectatori să asiste la finala Cupei, în ciuda faptului că suporterii au încălcat frecvent regulile distanţării sociale la meciurile din liga bulgară, reluată pe 5 iunie, după circa trei luni de întrerupere din cauza pandemiei de coronavirus.

Bulgarii au acuzat guvernul şi autorităţile sanitare, prin intermediul social media, că sunt prea permisive şi amenzile sunt prea mici în cazul încălcării regulilor.

Ministerul Sănătăţii de la Sofia a transmis un nou avertisment că stadioanele vor fi închise spectatorilor în cazul în care încălcările regulilor vor continua.

Clubul Lokomotiv, care a cucerit trofeul, învingând cu 5-3 la loviturile de departajare (0-0 după prelungiri), a dat publicităţii joi un comunicat în care afirmă că fanii săi au oferit un exemplu pentru cum ar trebui să se comporte spectatorii într-un stadion.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.