Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liga Profesionistă de Fotbal din Spania a făcut SPIONAJ

spania la liga

Liga Profesionistă de Fotbal din Spania a fost amendată cu 250.000 de euro în urma scandalului care a afectat peste 50.000 de utilizatori ai aplicaţiei oficiale "La Liga", informează MEDIAFAX.

Potrivit The Guardian, aplicaţia activa automat microfonul pentru a afla dacă utilizatorul se află într-un bar unde meciuri din prima ligă spaniolă ar putea fi transmise ilegal, fără a avea licenţa necesară. Folosindu-se şi de locaţia utilizatorilor, oficialii spanioli aflau dacă restaurantul sau barul respectiv are o licenţă plătită pentru astfel de meciuri de fotbal sau este o trasmisie piratată.

Citește și: Ion Țiriac aruncă bomba! Acuzații grave la adresa BNR

Agenţia pentru Protecţia Datelor din Spana (AEPD) a amendat Liga din Spania cu 250.000 de euro, după ce telefoanele a peste 50.000 de utilizatori au fost afectate, mai scrie sursa citată: "La Liga a comis o greşeală forte mare prin încălcarea protecţiei datelor, neinformând utilizatorii de activarea microfonului".

Potrivit The Telegraph, strategia La Liga a dat roade, peste 600 de cazuri de transmisie ilegală fiind descoperite cu ajutorul aplicaţiei oficiale. Într-un comunicat oficial, Liga Profesionistă de Fotbal din Spania anunţase că a avut pierderi de aproximativ 400 de milioane de euro anual din cauza celor aproximativ 60.000 de restaurante sau baruri care nu cumpără un abonament pentru a transmite în mod legal partidele din campionatul spaniol.

Citește și: A comis-o pentru prima dată de la condamnarea lui Dragnea! Ce a putut să zică Viorica Dăncilă

"Dezaprobăm total decizia aceasta şi considerăm că amenda este una incorectă. Credem că AEPD nu a depus îndeajuns de mult eforrt pentru a înţelege cum funcţionează această tehnologie. Astfel, vom contesta această decizie pentru a arăta că am acţionat legal şi responsabil", a fost reacţia La Liga.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.