Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În timp ce elevii îi cereau demisia, Ligia Deca a scos 40 de șefi din Minister la un restaurant și a plătit consumația

inquamFOTO/Octav Ganea
Ligia Deca

Ministrul Educației, Ligia Deca, a invitat în jur de 40 de directori, președinți de instituții din subordinea Ministerului și secretarii de stat la o întâlnire informală, luni seara, la un restaurant în apropierea instituției.

Reuniunea informală a conducerii Ministerului este o premieră în mandatul curent, iar „scopul întâlnirii a fost socializarea cu echipa ministerului”, a declarat pentru Edupedu.ro Ligia Deca, ministru de aproximativ 1 an și 3 luni. „Consumația a fost achitată de mine”, a susținut Deca.

Întrebată dacă încurajează profesorii și școlile să organizeze astfel de întâlniri informale, după ce Guvernul din care face parte nu și-a respectat promisiunea de a majora salariile la nivelul promis de ministrul Muncii în cadrul unei conferințe în care alături îi era chiar ministrul Ligia Deca, aceasta a răspuns:

„Mi se pare că fiecare echipă stabilește tipul de interacțiune, formală sau informală. (…) Promisiunea nu a fost a mea, a fost a ministrului Muncii de la acea vreme”.

Rep: Care a fost scopul acestei întâlniri informale și cine a fost prezent?

Ligia Deca: Scopul întâlnirii a fost socializarea cu echipa ministerului. Invitați la întâlnire au fost cei care sunt demnitari, conducerea direcțiilor generale și conducerea instituțiilor din subordinea Ministerului Educației, împreună cu colegii de cabinet. A fost programată special după programul de lucru și fără nicio implicare a fondurilor din minister.

Rep: Cine a plătit consumația? Potrivit informațiilor noastre, participanții nu au plătit și li s-ar fi comunicat că va fi acoperită nota de plată cu fonduri de protocol ale Ministerului.

Ligia Deca: Nu au fost fonduri publice, nu a fost în niciun fel vorba despre fonduri publice. Minima consumație, că nu putem vorbi despre o consumație extinsă, a fost achitată de mine, pentru că eu am invitat colegii. Au fost fonduri personale.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.