Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ligia Deca: Voi face tot posibilul pentru îndreptarea inechităţilor în salarizarea directorilor și pentru creşterea salariilor în învățământ

inquamFOTO/Octav Ganea
Ligia Deca

Ligia Deca: Voi face tot posibilul pentru îndreptarea inechităţilor în salarizarea directorilor și pentru creşterea salariilor în învățământ

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, anunţă, luni seară, după întâşnirea de la Palatul Victoria cu sindicaliştii din sistem, că se vor căuta soliţii pentru a fi eliminate şi inechităţile în ceea ce priveşte salariile directorilor.

”Se încheie prima zi din săptămână. Cel mai important moment de astăzi - întâlnirea de la Guvern cu reprezentanţii sindicatelor, în care am reconfirmat, împreună cu membrii Executivului, angajamentele luate: în această lună se vor acorda prima de carieră didactică în valoare de 1.500 de lei pentru cadrele didactice şi personalul didactic auxiliar şi prima de carieră profesională pentru personalul nedidactic, în valoare de 500 de lei”, a scris, luni seară, pe Facebook, Ligia Deca.

Ministrul Educaţiei anunţă că va face ”tot posibilul pentru îndreptarea inechităţilor în salarizarea directorilor”

”Am stabilit astăzi că vom relua, la Ministerul Educaţiei, discuţiile cu reprezentanţii federaţiilor sindicale pentru a identifica împreună mijloacele concrete în vederea rezolvării cât mai rapide a acestei inechităţi. De asemenea, voi face tot ceea ce ţine de mine pentru ca angajamentele privind creşterea salariilor în învăţământ să fie respectate”, a mai scris Deca.

Premierul Marcel Ciolacu a avut luni o discuţie cu sindicatele din educaţie, printre subiecte aflându-se programele de susţinere a preşcolarilor, elevilor şi studenţilor, derularea investiţiilor în educaţie şi eliminarea inechităţilor salariale pentru personalul din învăţământ

Din dispoziţia premierului Ciolacu, începând de mâine, Ministerul Educaţiei şi sindicatele din domeniu vor lucra pentru identificarea soluţiilor tehnice, a anunţat Guvernul.

Ulterior, acest mecanism de lucru va fi extins cu reprezentanţi ai Ministerelor Muncii şi Finanţelor pentru elaborarea propunerilor de modificare legislativă prin a căror aplicare să fie îndreptate inechităţile salariale din educaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.