Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o numire controversată făcută de Bogdan Aurescu: A pus-o șefă la IDR pe o fostă operatoare de calculator amendată de ANI, specialistă în coaching

Liliana Popescu-Bîrlan

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a numit-o pe Liliana Popescu-Bîrlan în funcţia de director general al Institutului Diplomatic Român, a informat joi MAE.

Mandatul acesteia începe la data de 1 august.

Liliana Popescu-Bîrlan este cunoscută și pentru că a refuzat să își depună declarația de avere și de interese, fiind amendată de către Agenția Națională de Integritate. Ea a lucrat ca operator de calculator și a fost și profesoară de liceu. Mai nou, noua șefă a IDR se ocupă și de ”coaching”.

Liliana Popescu-Bîrlan este profesor universitar la Facultatea de Ştiinţe Politice din cadrul SNSPA, unde predă, printre altele, Politică Externă şi Diplomaţie, Teoria Relaţiilor şi Organizaţiilor Internaţionale, Rusia şi vecinătatea estică a UE şi Mindful Research in Political Sciences.

Este absolventă a Facultăţii de istorie - filosofie din cadrul Universităţii din Bucureşti.

În perioada 1991 - 1996, şi-a continuat studiile la Universitatea din Manchester, obţinând titlul de doctor (1996) cu teza "Individual Freedom and Political Manipulation".

Între anii 1998 - 1999 şi-a desfăşurat activitatea în Ministerul Afacerilor Externe, ocupând funcţiile de consilier al ministrului Afacerilor Externe şi director al Direcţiei de Planificare Politică.

Totodată, ea este autoarea a numeroase publicaţii, printre care şi cărţile Individual Freedom and Political Manipulation (2003) şi Construcţia Uniunii Europene (2009).

Este cofondatoare şi editor-şef al revistei academice româneşti bianuale în limba engleză The Romanian Journal of Society and Politics.

Conform MAE, în perioada următoare, obiectivele principale ale noului director general al IDR vor viza îmbunătăţirea programelor de formare şi educare continuă în domeniul politicii externe şi al relaţiilor internaţionale, aprofundarea dimensiunii de cercetare şi expertiză pe zone geografice şi pe problematici funcţionale, precum şi consolidarea integrării IDR în cadrul reţelei internaţionale de institute diplomatice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.