Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Limita de detenţie a migranţilor se prelungeşte la un an în Lituania

DW
granita Polonia Belarus migranti

Migranţii care intră ilegal din Belarus în Lituania vor putea fi ţinuţi în detenţie pentru o perioadă de până la un an, a decis joi parlamentul de la Vilnius, prelungind limita iniţială de şase luni, transmite Reuters.

În favoarea acestei prelungiri au votat 81 de deputaţi, 14 s-au opus, iar 15 s-au abţinut.

Măsura fusese introdusă în luna iulie, în cadrul planurilor de a reţine numeroşi migranţi în tabere de lângă frontieră şi a descuraja alte tentative de intrare ilegală în ţară.

'Trebuie să transmitem un mesaj migranţilor şi Europei', a declarat ministrul de interne Agne Bilotaite în parlament. 'Migranţii nu s-au revărsat în Europa şi Europa ne este recunoscătoare', a adăugat ea.

În jur de 4.300 de migranţi, dintre care două treimi sunt cetăţeni irakieni, au intrat ilegal în Lituania din Belarus în acest an, potrivit datelor Ministerului de Interne. Mai mult de 3.000 dintre ei sunt închişi în prezent în tabere pentru migranţi, conform aceleaşi surse.

De la începutul lui august, Lituania a împins peste 7.000 de migranţi peste graniţă, care se întinde de-a lungul unei zone de păduri şi mlaştini, slab populată.

Numărul celor care încearcă să treacă frontiera a scăzut în ultimele săptămâni, dar autorităţile lituaniene spun că s-ar putea confrunta în curând cu un nou val.

Luna trecută, mii de migranţi au rămas blocaţi la frontierele estice ale Uniunii Europene. Aceasta a acuzat regimul de la Minsk că a orchestrat situaţia aducând cu avionul migranţi în Belarus şi presându-i să treacă graniţa, acuzaţii respinse de Belarus, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.