Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Linia de croazieră Costa Cruises a preluat oficial primul vas destinat pieţei din China, construit de grupul Fincantieri

vas de croaziera

Linia de croazieră Costa Cruises a anunţat preluarea oficială a vasului Costa Venezia, primul vapor al companiei proiectat pentru piaţa chineză, construit de grupul Fincantieri, prezent şi în România, potrivit news.ro.

Fincantieri operează, în România, şantierele navale de la Brăila şi Tulcea, prin subsidiara VARD, unde a investit 150 de milioane de euro în ultimii 10 ani.

Vasul de croazieră Costa Venezia este parte a unui plan de extindere, care include şapte vapoare noi care vor fi livrate către Costa Group până în 2023, cu o investiţie de peste 6 miliarde de euro.

Preluarea oficială a avut loc pe şantierul naval Fincantieri din Monfalcone, Italia, în prezenţa vicepremierului şi ministrului de Interne al Italiei, Matteo Salvini, şi a ministrului adjunct pentru Infrastructură şi transport din Italia, Edoardo Rixi, potrivit companiei.

”Cu un tonaj brut de 135.500 de tone, o lungime de 323 metri şi o capacitate de peste 5.200 de persoane, Costa Venezia va fi cel mai mare vas de croazieră introdus de Costa pe piaţa chineză, unde compania italiană a început să opereze din 2006 şi este în prezent lider”, se arată în comunicat.

Costa Venezia va ajuta compania să continue să ne dezvolte pe piaţa de croaziere din China, care are un mare potenţial neexplorat, potrivit directorului general al Costa Group and Carnival Asia.

"Este suficient să spunem că, în prezent, anual 2,5 milioane de chinezi aleg să mearga în vacanţă pe o croazieră, adică mai puţin de 2% din numărul total de chinezi care călătoresc în străinătate. În plus, Costa Venezia consolidează şi mai mult legătura dintre Costa şi Italia: este un vas construit în Italia, pe un şantier naval italian, care arborează steagul italian şi care îi va face pe oaspeţii chinezi să trăiască experienţe italieneşti de neuitat", a spus Michael Thamm.

Teatrul construit pe vas este inspirat de teatrul veneţian "La Fenice", atrium-ul principal aminteşte de "Piaţa Sf. Marcu", iar restaurantele redau arhitectura tradiţională a aleilor veneţiene şi a pieţelor. Gondolele actuale, realizate de artizanii Squero di San Trovaso, pot fi de asemenea găsite la bord.

Ceremonia de "botez" a vasului Costa Venezia a avut loc pe 1 martie, la Trieste, cu un spectacol al trupei de acrobaţi "Frecce Tricolori. Vasul a plecat din Trieste pe 3 martie 2019, spre Grecia şi Croaţia. Pe 8 martie, vasul se va întoarce în Trieste pentru croaziera sa inaugurală: o excursie excepţională, de 53 de zile, pe urmele lui Marco Polo prin Marea Mediterană până în Orientul Mijlociu, Asia de Sud-Est şi Orientul Îndepărtat, înainte de andocarea în Tokyo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.