Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liniile de apărare rusești încep să se prăbușească (Mihailo Podoliak)

Mihailo Podoliak, consilier al şefului cancelariei prezidenţiale de la Kiev, susţine că armata de ocupație a Federaţiei Ruse este în pragul pierderii definitive a pozițiilor sale strategice. "Liniile de apărare rusești încep să se prăbușească”, notează Korespondent, potrivit RADOR.

Armata ucraineană se îndreaptă spre sud cu un oarecare succes, apropiindu-se cu un pas de preluarea controlului focului asupra „culoarului terestru spre Crimeea”. Miza este deja clară: toate liniile ruseşti de sprijin, inclusiv cele feroviare" - a scris acesta pe Twitter, într-un mesaj postat vineri seară. Potrivit lui Podoliak, în viitorul apropiat, numărul apelurilor la negocieri sau la oprirea furnizării de arme, precum și încercările „terților" de a-i demoraliza pe ucraineni ar putea crește.

„Între timp... Forțele Armate ale Ucrainei continuă să recucerească" - a conchis Podoliak. Recent, au apărut informaţii că trupele ucrainene au spart, probabil, prima linie de apărare a agresorilor ruși din regiunea Zaporijjia. Prima informaţie în acest sens a fost transmisă de CNN și de șeful Statului Major al SUA, generalul Mark Milley. Pe de altă parte, raportul de vineri seară al Statului Major General al Ucrainei nu menționează o astfel de reuşită a armatei ucrainene, dar arată că „Forțele de Apărare au continuat operațiunea ofensivă în direcția Melitopol".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.