Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lionel Messi lansează colecția de artă criptografică NFT 'Messiverse'

boardroom.tv
lionel messi cripto criptografica criptomoneda messiverse

Starul argentinian de fotbal Lionel Messi și-a lansat propria colecție de jetoane nefungibile (NFT), artă cripto care a fost creată cu imaginea sa de designerul digital BossLogic și care va fi pusă în vânzare vineri.

Messi, în vârstă de 34 de ani, este descris ca rege, super-erou și titan grec în lucrările intitulate „Omul din viitor”, „Merită greutatea” și „The King Piece”, care îi sărbătoresc cele mai importante momente din carieră.

BossLogic, cu sediul în Australia, este cunoscut pentru munca sa cu studiourile Marvel și Disney.

Un NFT este o formă de activ criptografic care folosește blockchain pentru a înregistra starea de proprietate a obiectelor digitale, cum ar fi imagini, videoclipuri și text. În timp ce oricine poate vizualiza articolul, numai cumpărătorul unui NFT are statutul oficial de proprietar al acestuia.

Piața NFT-urilor a explodat în ultimele luni. În luna martie a acestui an, casa de licitații Christie's a vândut o operă digitală a artistului cunoscută sub numele de Beeple pentru aproape 70 de milioane de dolari.

"Arta este ca fotbalul. Etern", a spus Messi pe contul său de Twitter la începutul lunii august, anunțând lansarea.

Lucrările din colecția intitulată „Messiverse” vor fi disponibile pentru achiziționare pe platforma Ethernity Chain, cunoscută pentru producerea pieselor originale NFT pentru sportive.

BossLogic a spus că descrierea lui Messi a fost „o mare onoare” într-o postare pe Twitter în care a împărtășit opera de artă „Omul din viitor”, care arată o imagine a lui Messi din spate, cu tricoul numărul 30 pe care îl va purta la noul său club, Paris St Germain (PSG) deținut de qatar.

Messi a părăsit Barcelona săptămâna trecută după mai bine de 20 de ani pentru a se alătura PSG. Taxa de înscriere include unele dintre jetoanele fanilor criptomonedelor ai clubului francez, conform reuters.com.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.