Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lipă - Ne aşteptăm ca 'Săptămâna Europeană a Sportului 2023' să aibă un impact şi mai mare la nivel naţional

www.agerpres.ro
Elisabeta Lipă

Preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport, Elisabeta Lipă, se aşteaptă ca proiectul "Săptămâna Europeană a Sportului 2023", care se va desfăşura în mai multe oraşe din ţară în perioada 23-30 septembrie, să fie mai spectaculos şi să aibă un impact şi mai mare la nivel naţional faţă de ediţia de anul trecut, se menţionează într-un comunicat de presă remis, marţi, AGERPRES.

"Suntem la a doua ediţie a Săptămânii Europene a Sportului în care Agenţia Naţională pentru Sport are calitatea de Organism Naţional de Coordonare. După succesul ediţiei trecute, pentru care am primit felicitări din partea Comisiei Europene, ne aşteptăm ca ediţia 2023 să fie şi mai spectaculoasă, să aibă un impact şi mai mare la nivel naţional, să activeze mai mulţi oameni şi să îi convingă de importanţa mişcării şi a vieţii sănătoase. Suntem, la acest moment, printre ţările europene fruntaşe ca număr de evenimente sportive înregistrate pe platforma generală, deci semnele sunt foarte încurajatoare. Ne dorim să creştem gradul de conştientizare privind importanţa vieţii active, pentru că sportul de performanţă este important, dar cel puţin la fel de important este să avem o populaţie activă, cu o stare de sănătate bună. Transmitem mesajul campaniei #Beactive alături de ambasadorii proiectului, de numeroşii noştri parteneri publici şi privaţi, iar împreună ne dorim să facem din România o ţară mai activă. Le mulţumim tuturor pentru implicare şi vă invităm la sport", a declarat Elisabeta Lipă.

Proiectului, derulat în ţara noastră printr-o serie de evenimente care vor marca noua campanie #BeActive a Uniunii Europene, promovează un stil de viaţă activ şi sănătos şi contribuie la conştientizarea importanţei sportului şi a vieţii active pentru sănătatea şi starea de bine a comunităţilor. Evenimentul va fi derulat în parteneriat cu numeroase entităţi publice şi private, având ca obiectiv estimat un număr de minimum 100.000 participanţi direcţi şi indirecţi, la nivel naţional.

Implicare, incluziune şi inovare sunt cei trei piloni pe care se vor concentra toate iniţiativele din acest an.

Săptămâna Europeană a Sportului este structurată în jurul unei deschideri oficiale, urmată de un eveniment emblematic, şi este centrată în jurul a patru teme, care să atragă toate categoriile de public: Sport în mediul educaţional, Sport la locul de muncă, Sport în aer liber şi Sport în cluburi sportive şi centre de fitness.

În România, principalele momente ale evenimentului vor fi:

- Ceremonia de deschidere - 20 septembrie 2023, ora 11:00 - Complexul Sportiv Naţional Arcul de Triumf;

- Satul Sportiv - 23 septembrie, între 10:00 şi 17:00 - Parcul Drumul Taberei - demonstraţii şi activităţi de iniţiere, în cadrul unor ateliere susţinute de 26 de federaţii sportive naţionale, co-organizator Primăria Sectorului 6 Bucureşti;

-Noaptea #BeActive - 23 septembrie, între 20:00 şi 22:00 - Parcul Drumul Taberei - spectacol sportiv cu activităţi demonstrative inedite, susţinute pe scenă de federaţiile sportive naţionale şi de partenerii proiectului, co-organizator Primăria Sectorului 6 Bucureşti;

- Ziua Naţională a Sportului în Aer Liber - 24 septembrie - parcurile din Bucureşti;

- Ziua Incluziunii prin Sport - 26 septembrie, ora 12:00 - Complexul Sportiv Naţional Lia Manoliu - Masă Rotundă Sport Adaptat;

- Caravana #BeActive "Tinerii şi stilul de viaţă sănătos" - 27 septembrie - şcoli şi licee din sectorul 6 Bucureşti, co-organizator Primăria Sectorului 6 Bucureşti;

- Ziua Naţională a Sportului la Locul de Muncă - 28 septembrie - activităţi de gimnastică şi fitness la locul de muncă;

- Ceremonia de închidere #BeActive - 29 septembrie, ora 11:00 - Agenţia Naţională pentru Sport.

- Ziua Naţională a Sportului la Locul de Muncă - continuare - 30 septembrie - competiţii sportive interinstituţionale, cu participanţi din mediul public şi privat (Stadionul Ghencea, Megamall, CSTA Bucureşti, Complexul Cultural Sportiv Studenţesc Tei)

La evenimentele din Parcul Drumul Taberei vor susţine activităţi federaţiile naţionale de: Baschet, Fotbal-Tenis, Scrimă, Bob şi Sanie, Karting, Gimnastică, Dans sportiv, Tir cu arcul, Oină, Tenis de masă, Rugby, Oină, Judo, Airsoft, Atletism, Haltere, Kaiac-Canoe, Culturism şi Fitness, Volei, Badminton, Box, Arte Marţiale, Canotaj, Şah, Sportul Pentru Toţi, Lupte, Modelism şi Wushu Kungfu.

De asemenea, vor avea ateliere o parte dintre partenerii în proiect ai Agenţiei Naţionale pentru Sport: Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport Bucureşti, Romania Active, Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP), Muzeul Fotbalului şi Centrul Naţional de Formare şi Perfecţionare a Antrenorilor.

În afara evenimentelor organizate de Agenţia Naţională pentru Sport, organizate cu sprijinul voluntarilor PROEDUS, primăriile, cluburile şi federaţiile sportive, direcţiile judeţene pentru sport şi alte organizaţii vor desfăşura multiple activităţi la nivel local şi judeţean.

Toate evenimentele organizate la nivel naţional se vor regăsi pe harta din cadrul platformei comune puse la dispoziţie de Comisia Europeană, care centralizează evenimentele şi participanţii din toate ţările participante: https://sport.ec.europa.eu/european-week-of-sport/countries-and-regions.

Personalităţi sportive de renume ale României s-au alăturat iniţiativei, în calitate de ambasadori #BeActive: Elisabeta Lipă, Cătălin Chirilă, Ana-Maria Popescu, Monica Roşu, Vali Caciuriac, Doina Melinte, Alina Dumitru, Lăcrămioara Perijoc, Filip Ghiorghi, Roxana Bacşiş, Otilia Bădescu, Anişoara Cuşmir, Marian Drăgulescu, Anca Stoenescu, Alina Dumitru, Andreea Răducan, Valeria Răcilă van Groningen, Monica Iagăr, David şi Bogdan Cristofor, Virgil Stănescu, Constantina Diţă, Georgeta Andrunache şi Mihai Petre.

Săptămâna Europeană a Sportului (SES) este o iniţiativă a Comisiei Europene, menită să promoveze sportul şi activitatea fizică în întreaga Europa, Agenţia Naţională pentru Sport având calitatea de Organism Naţional de Coordonare a Săptămânii Europene a Sportului 2022-2023.

La ediţia din 2022, peste 111.000 de români din 42 de judeţe au făcut mişcare în cadrul proiectului #BeActive desfăşurat între 23 şi 30 septembrie cu ocazia Săptămânii Europene a Sportului. La cele 655 de evenimente au luat parte 276 de organizaţii şi 70 de parteneri strategici publici şi privaţi. Din totalul de 111.279 de participanţi, 53.505 au fost angajaţi ai instituţiilor publice, în timp ce 28.587 au fost din cadrul Ministerului Sportului şi organizaţiilor din subordine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.