Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lipsă de consens în G7 cu privire la noi sancţiuni împotriva Siriei sau Rusiei

sputnik
siria

Miniştrii de externe ai ţărilor din G7 (principalele state industrializate ale lumii), reuniţi marţi la Lucca (Italia), nu au ajuns la un acord cu privire la sancţiunile suplimentare împotriva unor responsabili sirieni sau eventual ruşi, a declarat marţi ministrul de externe italian Angelino Alfano, informează AFP. 'În prezent, nu există un consens cu privire la noi sancţiuni ca instrument eficient', a declarat Alfano, gazda acestei reuniuni, în timpul conferinţei de presă finale. 'În mod evident, există sensibilităţi diferite', a recunoscut şeful diplomaţiei italiene, care a precizat că G7 şi-a reafirmat susţinerea pentru sancţiunile deja în vigoare.

Luni, ministrul britanic al afacerilor externe, Boris Johnson, a evocat posibilitatea unor sancţiuni 'împotriva unor responsabili ai armatei ruse implicaţi în coordonarea operaţiunilor siriene şi contaminaţi astfel de comportamentul atroce al regimului Assad'. Săptămâna trecută, ministrul american al finanţelor Steven Mnuchin a anunţat la rândul său că serviciile sale pregătesc noi sancţiuni economice împotriva Siriei.

Ministrul francez de externe, Jean-Marc Ayrault, a confirmat că Boris Johnson a ridicat această problemă marţi dimineaţa, dar a dat asigurări că aceasta nici nu a făcut obiectul unei discuţii, conform Agerpres. Pentru Italia, 'sancţiunile sunt un instrument şi nu un scop în sine', a explicat Angelino Alfano, care a atras atenţia asupra riscului oricărei tentaţii de a izola Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.