Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lipsă de respect - Turiștii din Mamaia ocupă plaja pentru persoane cu handicap

enational.ro
plaja turisti

Plajă terapeutică destinată tuturor categoriile de persoane cu dizabilități, inaugurată la Mamaia, a fost ocupată de turiștii de ocazie, care blochează distracția copiilor cu probleme doar pentru a face plajă pe pontonul plutitor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Situația a fost semnalată de realizatorul proiectului plajei terapeutice, psihologul Adrian Gemănaru, președintele Centrului Psihologic “Marea Neagră”. Acesta a postat o fotografie pe Facebook cu câțiva turiști care se bronzează chiar pe pontonul plutitor destinat copiilor şi adulților cu dizabilități.

„Să râzi sau să plângi? Suntem fără scăpare! Deși am prezentat și afișat în mod clar că această plajă frumoasă este realizata pentru persoanele cu nevoi speciale și pentru toți copiii, există adulți ce trec peste orice limită de bun simț. Cum să ocupi un ponton destinat strict copiilor doar ca să faci plajă? Cât de lacom și egoist poți să gândești să blochezi distracția copiilor la mare doar ca să faci plajă pe pontonul plutitor? Din ce în ce mai greu!!!”, comentează psihologul pe pagina sa de Facebook.

Recent, aceeași plajă a fost ocupată de tineri care consumau alcool.

„Deși am afișat pe plajă Regulamentul de funcționare, unde scrie în mod clar că fumatul și consumul de băuturi alcoolice este interzis, un grup de tineri nu a ținut cont de acest aspect și a consumat alcool, deși în jurul lor după cum se poate vedea și pe film, plaja este plină de copii. La solicitarea mea de a părăsi zona de plajă mi-au răspuns sarcastic: Suntem aici deoarece medicul nostru de la Călărași ne-a prescris terapie cu bere”, a mai comentat psihologul.

Plaja terapeutică accesibilizată pentru toate categoriile de persoane cu dizabilități funcționează din acest sezon estival în stațiunea Mamaia, fiind dotată cu o rampă de acces, dar și cu un ponton plutitor şi fotoliile mobile. Inițiativa aparține Centrului Psihologic „Marea Neagră”, iar plaja, cu o suprafață de 2.000 de metri pătrați, se află dispusă în zona Cazino, lângă pontonul vechi al stațiunii, și este, potrivit reprezentanților centrului, „o plajă senzorială care se adresează celor cinci simțuri umane ce sunt stimulate astfel în mod direct”.

Turiștii aflați pe această plajă se pot relaxa într-o zona specială destinată cearceafurilor. Având în vedere caracterul terapeutic al acestei zone, pe tot cuprinsul plajei nu au fost amplasate șezlonguri pentru a permite vizitatorilor să se bucure de nisip.

Un punct de atracție al plajei este pontonul plutitor instalat la malul mării, element ce atrage ca un magnet toți copiii aflați pe plajă, fiind un loc de joacă perfect.

Accesul pe tot sectorul de sectorul de plajă și participarea la ateliere este gratuită, nu se percepe nicio taxa pentru niciun atelier organizat pe această plajă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.