Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lira sterlină continuă să se deprecieze după Brexit

lira sterlina

Impactul votului pentru Brexit continua sa afecteze puternic piețele financiare, lira fiind în declin, continuându-se vânzarile masive de valuta și ajungând la minimul ultimilor 31 de ani, iar acțiunile asiatice în afara de Japonia având de asemenea o scadere semnificativa.

Lira sterlina a adaugat înca o pierdere fața de recordul negativ de vineri, având în vedere ca indicii futures au scazut cu mai bine de 3%, aducând și mai multa incertitudine și agitație între cele doua partide politice principale din Marea Britanie, dar împingând de asemenea și Scoția spre independența.

Lira a scazut cu 2%, la 1,3403, extinzând pierderea de 8,1% de vineri, potrivit Mediafax. Euro s-a depreciat 0,8% în raport cu dolarul, dupa ce a scazut cu 2,4% în sesiunea precedenta.

Petrolul a scazut la 47 de dolari barilul, în timp ce cererea pentru activele sigure a crescut puternic în SUA și a propulsat aurul și obligațiunile americane. Acțiunile japoneze și-au revenit dupa cea mai slaba zi din ultimii cinci ani, dupa anunțul guvernului ca va lua masuri pentru stabilizarea piețelor.

Victoria taberei pentru Brexit a lovit puternic piețele financiare și a depreciat lira și activele cu randament ridicat cu mai bine de 2.500 de miliarde de dolari, care au fost șterși din piețe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.