Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lira sterlină crește și atinge maximul pre-pandemic față de euro

lira sterlina

Lira sterlină a crescut marţi pentru a atinge un maxim pre-pandemic faţă de euro, susţinută de aşteptările că Banca Angliei va creşte în continuare ratele dobânzilor, transmite Reuters.

Lira sterlină a fost cotată în urcare cu 0,1% faţă de euro, la 83,35 pence pentru un euro, după ce a atins cel mai ridicat nivel faţă de moneda unică din februarie 2020, informează News.ro.

Faţă de dolar, lira a crescut cu 0,2% la 1,3611 dolari, oscilând în jurul celui mai ridicat nivel din 4 noiembrie, când lira a scăzut cu 1,5% în ziua după ce BoE a surprins piaţa menţinând ratele dobânzilor neschimbate.

În ultimele săptămâni, investitorii şi-au mărit aşteptările că Banca Angliei va creşte ratele dobânzilor încă de luna viitoare, după o majorare surpriză efectuată în decembrie, cu 0,15 puncte procentuale, la 0,25%.

You-Na Park-Heger, analist la Commerzbank, a declarat că perspectiva creşterii ratelor dobânzii de către Banca Angliei susţine lira sterlină.

Jane Foley, director de strategie pe piaţa valutară la Rabobank din Londra, a declarat că lira sterlină a câştigat, de asemenea, un anumit sprijin din semnele de slăbiciune ale dolarului american.

Faţă de un coş de valute, liras-a tranzacţionat marţi cu mult sub maximele ultimelor 16 luni pe care le-a atins în noiembrie, în pofida aşteptărilor în creştere în această lună că Rezerva Federală va mări ratele dobânzilor mai devreme decât se aştepta iniţial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.