Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lira sterlină, la cel mai scăzut nivel

Fortune
lira sterlina

Relaxarea restricțiilor anti-Covid din Marea Britanie a venit cu o prăbușire a lirei sterline, la cel mai scăzut nivel al său din ultimele trei luni, în contextul în care pare că prudența a dominat piețele globale, iar investitorii s-au îndreptat spre monede mai sigure, relatează Agenția Reuters.

Săptămâna trecută a fost  cea mai proastă din luna pentru lira sterlină, prin comparație cu dolarul american, iar această tendință descentată a continuat și luni, când lira britanică a atins valoarea de 1,37125 dolari, cel mai scăzut curs din 13 aprilie. Prin comparație cu euro, lira a scăzut cu 0,2%.

Piețele globale au arătat semnele aversiunii la risc a investitorilor, câștigătoare fiind monedele sigure. Analiștii spun că acest fapt poate fi explicat prin teama de inflație și îngrijorările cu privire la evoluția epidemiei în contextul răspândirii variantei Delta. „Lumea va privi acest experiment britanic cu foarte mare interes”, a spus Jim Reid, strateg al Deutsche Bank „Ar putea să ne arate calea spre normalitate sau ar putea să fie o năuă avertizare pentru țările vaccinate că pandemia va mai fi o problemă pentru o perioadă mai lungă de timp”, a adăugat el.

Vă reamintim faptul că Marea Britanie a renunțat, luni, la majoritatea restricțiilor anti-Covid din Anglia, regiunea cea mai mare și mai populată a țării, în ciuda avertismentelor experților sanitari. Experții în sănătate consideră că legătura dintre infecția cu virusul SARS-CoV-2 și decesele provocate de acesta ar putea fi slăbită, însă în niciun caz întreruptă. Oamenii de știință din Marea Britanie susțin că transmiterea fără restricții va afecta în mod disproporționat copiii nevaccinați și tinerii care au suferit deja foarte mult de pe urma pandemiei.

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.