Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lira sterlina s-a depreciat in urma atacurilor de la Bruxelles

lira sterlina

Imediat dupa atacurile teroriste de marti de la Bruxelles, lira sterlina s-a depreciat in raport cu principalele monede. Cea mai evidenta scadere este cea in raport cu dolarul American

Moneda britanica este in declin cu 1,1%, la 1,4220 dolari pe unitate, fiind pe cale sa inregistreze cel mai mare declin consemnat intr-o singura zi dupa data de 22 februarie, zi in care premierul David Cameron a anuntat ca referendumul referitor la apartenenta Marii Britanii la Uniunea Europeana va avea loc pe 23 iunie. Euro a urcat cu pana la 1,1%, la 79,01 pence pe unitate, de la nivelul de 78,2 pence atins, luni seara, la New York.

Brexit, pe val

In pofida unui avertisment al premierului Cameron, ca atacurile din Bruxelles nu trebuie sa fie folosite in scopuri politice, analistii spun ca cele trei explozii produse in Bruxelles vor spori probabil sprijinul pentru separarea Marii Britanii de Uniune. ”Impactul asupra euro a fost limitat. Un impact mai mare este in cazul lirei sterline, pentru ca atacurile alimenteaza retorica pentru Brexit”, a spus Douglas Borthwick, director pentru tranzactii valutare la compania Chapdelaine.

Analistii spun ca politicienii pro-Brexit se vor folosi probabil de atacuri pentru a sustine intarirea controalelor la granita.”Tabara Brexit a subliniat faptul ca apartenenta la UE reduce suveranitatea Marii Britanii, iar imigratia si controlul granitelor sunt in centrul argumentelor lor”, explica Marc Chandler, director pentru strategie in domeniul valutar la nivel global, la compania Brown Brothers Harriman.

A coborat si euro

Pe de alta parte, euro a scazut cu 0,1%, la 1,1224 dolari pe unitate. Trei atentate teroriste au avut loc marti dimineata la Bruxelles, doua dintre ele la aeroport si altul la metrou, in care cel putin 34 de persoane si-au pierdut viata si peste 100 au fost ranite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.