Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lista miniștrilor care vor fi remaniați de Marcel Ciolacu (Surse)

ciolacu guvern bun

Premierul Marcel Ciolacu pregătește o amplă remaniere guvernamentală, care va avea loc la finalul lunii martie sau începutul lunii aprilie. În coaliție s-a căzut de acord ca niciun ministru care dorește să candideze la alegerile locale sau europarlamentare să nu o facă fiind încă în funcție, de aceea se va produce o remaniere amplă.

Pe lângă asta, doar în cazul PNL, este adoptată o altă regulă, de la care Nicolae Ciucă nu va face rabat: liderii de filiale județene vor fi obligați să candideze la primărie sau la consiliul județean.

În ultimele zile s-au conturat listele pentru alegerile europarlamentare, iar din partea PSD și PNL ar putea fi mai mulți miniștri pe locurile eligibile.

Miniștrii care ar putea candida la europarlamentare sau locale:

Miniștri din PNL:

1. Raluca Turcan - ministrul Culturii (lider al PNL Sibiu): conform regulii din PNL este obligată să candideze la primăria Sibiu sau la CJ Sibiu.

2. Alina Gorghiu - ministrul Justiției (lider al PNL Argeș): conform regulii din PNL este obligată să candideze la primărie sau la consiliul județean, dar sursele noastre susțin că Alina Gorghiu își dorește un mandat de europarlamentar.

3. Adrian Veștea - ministrul Dezvoltării (Liderul PNL Brașov) - conform regulii din PNL este obligat să candideze la primăria Brașov sau la CJ Brașov. Veștea a venit în funcția de ministru direct din postura de președinte al CJ Brașov.

4. Sebastian Burduja - ministrul Energiei (liderul PNL București): este candidatul asumat de PNL pentru Primăria Capitalei, în cazul în care liberalii vor merge pe cont propriu.

Miniștri din PSD:

1. Simona Bucura Oprescu - Ministrul Muncii: numele său este vehiculat pentru o candidatură la alegerile europarlamentare pe lista PSD.

2. Alexandru Rafila - Ministrul Sănătății: numele său este vehiculat pentru o candidatură la alegerile europarlamentare pe lista PSD.

Lista rămâne deschisă pentru că nu s-au finalizat încă negocierile dintre PSD și PNL.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.