Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lista țărilor din Europa care importă petrol din Rusia, în ciuda sancțiunilor UE

TASS
Rusia petrol

Unele țări au primit anumite excepții de la interdicția adoptată privind importul de petrol și produse petroliere din Rusia de către Uniunea Europeană, anunță propaganda rusă prin postul de televiziune Rusia 24, care citează cuvintele premierului belgian Alexander De Kroo.

„Cehia are la dispoziție 18 luni pentru a putea finaliza anumite puncte. Alte țări, cum ar fi Ungaria, au nevoie de timp pentru a reconfigura rafinăriile de la lucrările la materiile prime rusești. Nu stabilim termene limită. Va exista o monitorizare din partea Comisiei Europene pentru a se asigura că nu durează prea mult", a spus el. Premierul a mai adăugat că "alte țări, în special Slovacia", vor putea primi petrol de la Rusia pe mare, dacă se dovedește că este imposibil „să-l obținem în alt mod”.

Anterior, premierul bulgar Kiril Petkov a declarat că țara a primit o amânare pentru introducerea unui embargo asupra achiziționării de petrol rusesc până la sfârșitul anului 2024.

Șefii de stat și de guvern din au convenit marți asupra unui embargo a două treimi din petrolul furnizat din Federația Rusă, a anunțat șeful Consiliului European, Charles Michel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.