Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lista USR-Plus pentru Bistrița Năsăud a fost respinsă - Care este motivarea BEJ

alianta 2020 usr plus

Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Bistriţa-Năsăud a respins lista de candidaţi ai USR-PLUS pentru Senat, deoarece nu asigura reprezentarea ambelor sexe, potrivit prevederilor din Legea 208/2015, toţi cei patru candidaţi propuşi fiind bărbaţi, notează Agerpres.

USR-PLUS a fost ultimul partid care a depus listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare, aproape de expirarea termenului legal, care a fost 22 octombrie, ora 24,00.

BEJ Bistriţa-Năsăud a admis candidaturile USR-PLUS pentru Camera Deputaţilor, dar a respins lista pentru Senat, această din urmă decizie fiind luată cu şase voturi pentru respingere şi cinci pentru admitere.

Decizia privind respingerea listei poate fi contestată în termen de 48 de ore, la Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

Probleme legate de asigurarea reprezentării ambelor sexe pe lista pentru Senat a avut şi Partidul Verde, care în 21 octombrie a depus o listă cu două propuneri, în ambele cazuri fiind vorba despre bărbaţi.

Citește și: Ludovic Orban explică de ce orașele intră în scenariul roșu unul după altul: 'Obiectivul nostru e ca oamenii să ducă o viață cât mai normală'

Deoarece lista a fost respinsă de BEJ, Partidul Verde a venit a doua zi, în 22 octombrie, cu una nouă pe care au inclus şi o femeie.

Această din urmă listă a fost admisă în parte de membrii BEJ Bistriţa-Năsăud, fiind respinsă tocmai candidatura feminină, pe motiv că persoana nu are vârsta minimă legală, de 33 ani, pentru a putea candida pentru o funcţie în Senatul României.

Şi lista Alianţei Renaşterea Naţională, care a propus un singur candidat pentru Camera Deputaţilor, a fost respinsă, în acest caz constatându-se că documentul "nu îndeplineşte condiţiile de valabilitate, întrucât semnăturile susţinătorilor nu sunt electronice".

La nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, 11 partide şi alianţe şi doi independenţi au depus candidaturi pentru alegerile parlamentare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.