Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Listarea Vantage Towers la bursa din Frankfurt - Vodafone speră să obțină 2,13 miliarde de euro

vodafone

Vodafone ar urma să obţină 2,13 miliarde de euro din listarea la Frankfurt a diviziei de infrastructură Vantage Towers, stabilind un preţ pe acţiune de 24 de euro, care implică o evaluare a companiei de 12 miliarde de euro. La acest nivel de preţ, listarea ar urma să fie a una dintre cele mai mari oferte publice iniţiale din Europa în acest an, au anunţat, miercuri, aranjorii listării, transmite Reuters.

Suma de 2,13 miliarde de euro ar fi obţinută dacă nu va fi exercitată şi o supralocare a acţiunilor, a adăugat unul dintre organizatorii listării.

Cererea depăşeşte de câteva ori oferta, la acest preţ sau la un preţ mai ridicat.

Iniţial, Vodafone stabilise un interval de preţ pentru listarea Vantage Towers de 22,5-29 de euro pe acţiune, dar în această săptămână a restrâns intervalul la 24-25 euro pe unitate. Compania avea ca obiectiv obţinerea a 202,8 miliarde de euro.

Această listare se adaugă unui număr mare de listări din acest an, între care se află compania poloneză de comerţ electronic InPost, platforma germană de comercializare de automobile second hand AUTO1, brandul britanic de încălţăminte Dr. Martens şi firma de livrare de mâncare Deliveroo.

Potrivit asociaţiei industriale, modernizarea reţelelor de telecomunicaţii, inclusiv a turnurilor, pentru tehnologia 5G, va necesita 890 de miliarde de dolari în perioada 2020-2025, iar operatorii europeni vor să se folosească de active pentru a ajuta la finanţarea lucrărilor respective.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.