Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Listele suplimentare fac ravagii: Surpriza de la malul mării

sondaj

Prima jumatate a zilei a venit cu o mica surpriza in primul tur al alegerilor prezidentiale. Cea mai mare prezenta la vot a fost in judetul Constanta pana la ora 13.00.

Din datele centralizare oficial, prin SMS, din sectiile de vot, au venit la urne 153.370 de alegatori. Un detaliu interesant este numarul mare de votanti de pe listele suplimentare, peste 11.000. Aproape 1 din 14 alegatori a votat pe liste suplimentare.

S-ar putea ca acest lucru sa fie o coincidenta fericita pentru PSD. Dupa alegerile europarlamentare, Victor Ponta a reprosat Constantei prezenta redusa la urne si slaba mobilizare.

O alta situatie care iese din tipar este ca intr-o sectie de votare din Constanta, din totalul celor 592 de persoane care au votat pana la ora 13.00, 180 au votat cu urna mobile, adica aproape 30%, intr-o scoala gimnaziala din Valu lui Traian.

Cetatenii cu drept de vot care in ziua alegerilor sunt in alt oras decat cel de domiciliu pot vota la orice sectie de votare, pe listele suplimentare.  Una dintre cele mai cunoscute metode de fraudare a votului este "turismul electoral", practica care presupune transportarea şi plata unor cetăţeni pentru a vota în alte localităţi decât cele de reşedinţă (pe listele suplimentare).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.