Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Litigiul dintre frații Micula și statul român: CJUE trimite spre rejudecare dosarul despăgubirii plătite de România

fratii micula

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a trimis spre rejudecare, la Tribunalul UE, dosarul privind despăgubirile de sute de milioane de euro pe care statul român le datorează fraților Ioan și Viorel Micula, proprietarii European Drinks&Foods.

Curtea de Arbitraj a Băncii Mondiale a decis în 2013 că frații Micula, cetățeni suedezi, trebuie să primească despăgubiri de la statul român. În 2015, Comisia Europeană a declarat plata sub formă de ajutor de stat a acestor despăgubiri ca fiind incompatibilă cu piața internă și a interzis punerea sa în aplicare. În 2019, frații Micula obțin la Tribunalul UE anularea deciziei Comisiei Europene, hotărâre care dă undă verde plății de către statul român a despăgubirilor de 178 de milioane de euro, plus penalitățile de întârziere. Tot în 2019, România face o plată de circa 200 de milioane de euro către frații Micula.

Însă Curtea de Justiție a Uniunii Europene a anulat hotărârea Tribunalului UE care a dat câștig de cauză fraților Micula și a trimis cauza spre rejudecare, potrivit unui comunicat al CJUE publicat marți, 25 ianuarie 2022. CJUE consideră că Comisia Europeană avea dreptul să se pronunțe pe marginea ajutorului de stat.

Comunicatul CJUE poate fi consultat aici.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.