Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Litiu în Thailanda: Guvernul revizuieşte în scădere descoperirea anunţată recent

Operation World
Thailanda

Litiu în Thailanda: Guvernul revizuieşte în scădere descoperirea anunţată recent

Rezerva de litiu descoperită recent în Thailanda, despre care s-a crezut o vreme că ar fi una dintre cele mai importante din lume, nu este atât de mare precum s-a anunţat iniţial, a precizat un reprezentant al Guvernului de la Bangkok, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Zăcământul descoperit în provincia Phang Nga din sudul ţării asiatice conţine 14,8 milioane de tone de resurse minerale, printre care şi lepidolit, care conţine urme de litiu, a rectificat Rudklao Intawong Suwankiri, adjuncta purtătorului de cuvânt al Guvernului thailandez.

''Totuşi, această cantitate de litiu poate fi utilizată pentru a produce baterii de 50 kWh pentru circa un milion de vehicule electrice'', a mai spus ea, sâmbătă.

În comunicatul iniţial, publicat vineri, se menţiona o cantitate de 14,8 milioane de tone de litiu, o descoperire care ar fi plasat Thailanda pe locul al treilea în clasamentul global al statelor cu cele mai importante rezerve din acest mineral esenţial în procesul tranziţiei energetice.

Etichetat drept metal ''critic'' de Comisia Europeană în 2020, litiul este o componentă esenţială a bateriilor maşinilor electrice.

Prim-ministrul Thailandei, Srettha Thavisin, doreşte să accelereze tranziţia acestui stat, un important producător de automobile, către autovehiculele electrice.

Bolivia, Argentina şi Chile deţin aproximativ jumătate din rezervele mondiale din acest element foarte râvnit, supranumit ''aurul alb'', potrivit Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.