Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lituania a adoptat o lege care limitează drepturile solicitanţilor de azil, în urma afluxului de migranţi

bursa.ro
granita bariera gard migranti

Lituania a adoptat miercuri o lege care limitează drepturile solicitanţilor de azil, după o creştere accentuată a numărului sosirilor de cetăţeni din ţări africane şi din Orientul Mijlociu prin frontiera sa cu Belarus, relatează France Presse.

Guvernul a explicat că legea va accelera procedura de procesare a cererilor de azil, care va trebui finalizată în termen de 10 zile, pentru a se stabili rapid cine sunt adevăraţii refugiaţi.

Noua legislaţie permite reţinerea migranţilor până la şase luni şi complică procesul de contestare în cazul respingerii cererii de azil, scrie Agerpres.ro.

'Astăzi, avem o lege care încalcă principiile fundamentale ale drepturilor omului şi umanităţii', a declarat un cercetător al organizaţiei neguvernamentale lituaniene Diversity Development Group, care acţionează pentru integrarea populaţiilor de imigranţi în această ţară.

Preşedintele lituanian Gitanas Nauseda a promulgat legea, dar a calificat-o drept 'imperfectă' şi a cerut parlamentului să o modifice înainte de sfârşitul anului.

Lituania, ţară baltică membră a UE şi NATO, a înregistrat de la începutul anului peste 2.000 de sosiri prin graniţa cu Belarus.

Majoritatea migranţilor sosiţi provin din Irak, dar autorităţile lituaniene suspectează că regimul belarus, susţinut de Rusia, ar fi orchestrat acest aflux, ca represalii pentru sancţiunile UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.