Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lituania a vaccinat zeci de diplomaţi ai UE care lucrează în Belarus

vestidinrusia.ro
vaccin covid medic

Lituania a vaccinat zeci de diplomaţi ai Uniunii Europene (UE) care lucrează în Belarus, ţară vecină, a declarat joi ministrul lituanian al afacerilor externe Gabrielius Landsbergis, informează AFP.

"Realitatea este că diplomaţii (europeni) care lucrează la Minsk nu au acces la vaccinuri autorizate în UE. Acestea nu există în Belarus. Suntem (poziţionaţi) cel mai aproape de Minsk, prin urmare este firesc că le-am oferit ajutorul diplomaţilor care au rezidenţa acolo", a spus Landsbergis, potrivit agerpres.ro.

În total 60 de diplomaţi europeni au primit în Lituania vaccinul Janssen al companiei Johnson&Johnson, unul dintre cele patru autorizate de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA).

Singurul vaccin distribuit în Belarus este vaccinul rusesc Sputnik-V, de asemenea produs pe teritoriul belarus, însă acest vaccin nu figurează pe lista EMA.

Regimul preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko este din ce în ce mai izolat pe scena internaţională, din cauza reprimării violente a manifestaţiilor organizate de opoziţie după alegerile prezidenţiale de anul trecut presărate de ilegalităţi.

Luna trecută, Belarus a forţat un zbor Ryanair ce făcea cursa Atena-Vilnius să aterizeze la Minsk şi a arestat doi pasageri, pe jurnalistul belarus de opoziţie Roman Protasevici şi pe iubita acestuia Sofia Sapega, acţiune ce a provocat un scandal internaţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.