Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lituania se pregătește de ce e mai rău: Va transforma un mare centru expoziţional din Vilnius în spital temporar

Orca
Lituania steag

Capitala Lituaniei, Vilnius, se pregăteşte să instaleze un spital temporar cu 700 de paturi în cel mai mare centru expoziţional al său, în contextul în care administraţia locală se teme că sistemul de sănătate ar putea fi în curând supraîncărcat cu cazuri de coronavirus, relatează miercuri Reuters.

Lituania a raportat marţi 1.433 de noi cazuri, astfel că bilanţul total a ajuns până acum la 28.262 de infectări şi 235 de decese. Numărul de cazuri zilnice a crescut de zece ori comparativ cu acum o lună, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Gabriela Firea: Un Grup de Comunicare Strategică ce nu a făcut altceva decât să dezinformeze populaţia

Administraţia locală lansează licitaţii pentru a cumpăra echipamente şi paturi cu oxigen şi recrutează personal medical pentru a lucra la spital. Şeful administraţiei oraşului, Povilas Poderskis, a declarat presei că va dura şase săptămâni până la instalarea spitalului.

"Sperăm sincer că situaţia nu va deveni într-atât de rea încât să avem nevoie într-adevăr de acest spital. Dar este mai bine să fim pregătiţi, chiar dacă nu vom avea nevoie, decât să fim nepregătiţi, şi să avem nevoie", a afirmat el.

Oraşul intenţionează să crească numărul total de paturi din spitalele actuale pentru tratarea cazurilor de COVID-19 la circa 350, cu preţul reducerii serviciilor medicale regulate, a mai spus el. Spitalele din Vilnius aveau miercuri în grijă 88 de pacienţi cu coronavirus.

Citește și: Mare atenție! Declarația pe propria răspundere este valabilă numai în format fizic

Centrul expoziţional Litexpo este cel mai mare din regiunea ţărilor baltice. Cele trei spaţii luate în considerare pentru a fi transformate în spital au o suprafaţă totală de 6.700 de metri pătraţi, conform paginii de internet a centrului.

Guvernul din Lituania a anunţat un lockdown de trei săptămâni la 6 noiembrie. Guvernul condus de agrarieni asigură interimatul după ce aceştia au pierdut alegerile de la 25 octombrie, iar nou nou executiv de centru-dreapta urmează să fie instalat în următoarele săptămâni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.