Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT - Război în Israel: Egiptul anunţă că a înaintat o propunere pentru a pune capăt conflictului dintre Israel și Hamas din Fâșia Gaza

usatoday.com
razboi israel

Egiptul anunţă că a înaintat o propunere pentru a pune capăt conflictului dintre Israel și Hamas din Fâșia Gaza, care include trei etape, care se încheie cu o încetare a focului. Acum așteaptă răspunsuri cu privire la plan. Surse egiptene de securitate au declarat că propunerea include o încetare a focului în mai multe etape care implică eliberarea prizonierilor de către Israel și Hamas. Egiptul nu a oferit deocamdată mai multe detalii despre plan.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Israel:

UPDATE 29 decembrie, ora 08.46: Tensiuni majore în Israel

Premierul Benjamin Netanyahu a anulat o ședință a Guvernului israelian din cauza disensiunilor dintre membrii coaliției de guvernare. Aceștia au puncte de vedere diferite în ceea ce privește situația din Gaza după terminarea războiului cu Hamas, potrivit Sky News.

Cabinetul israelian trebuia să se întâlnească pentru a discuta un nou acord cu Hamas privind schimbul de ostatici. Ședința a fost anulată de premierul Benjamin Netanyahu din cauza unui punct de pe ordinea de zi care viza situația din Gaza după război.

content-image

UPDATE 29 decembrie, ora 07.30: Egiptul cere includerea Hamas în scenariul post-război - Eliminarea Hamas este nerealistă

Orice discuție despre îndepărtarea completă a Hamas și a Jihadului Islamic Palestinian de pe scena politică postbelică din Gaza nu este realistă și ar fi mai bine să luptăm pentru un consens asupra structurii politice a Fâșiei, spune o sursă egipteană pentru ziarul qatar Al. -Araby Al-Jadid (Noul Arab).

content-image

UPDATE 29 decembrie, ora 06.30: Israelul a atacat o bază militară și o stație radar din sudul Siriei (surse)

Israelul a efectuat joi un atac aerian care a vizat o bază importantă de apărare aeriană din sudul Siriei, în cea mai recentă campanie de bombardamente de la izbucnirea războiului în Gaza, la 7 octombrie, au declarat surse din armata siriană și din serviciile de informații, scrie Rador Radio România.

Citând o sursă militară siriană, presa de stat afirmase anterior că lovituri cu rachete venite din direcția Înălțimilor Golan ocupate de Israel au vizat mai multe situri pe care nu le-a identificat. "Apărarea noastră aeriană s-a confruntat cu rachetele agresorilor (israelieni) și a doborât unele dintre ele doar cu pierderi materiale", a declarat o sursă militară siriană.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 29 decembrie, ora 05.35: Zeci de morți și răniți într-un atac aerian atribuit forțelor israeliene în orașul Rafah din Fâșia Gaza

21 de persoane au fost ucise și alte zeci de persoane au fost rănite după ce o aparentă lovitură aeriană israeliană a lovit o clădire rezidențială din Rafah, a declarat joi, prin telefon, pentru CNN, un director de la spitalul care a primit cadavrele, informează Rador Radio România.

"Am primit 16 cadavre de la spitalul Al-Kuwaiti, iar alte cinci cadavre sunt pe drum", a declarat Marwan Al-Homss, directorul general al spitalului Abu Youssef Al-Najjar. O altă sursă medicală de la Spitalul Al-Kuwaiti a declarat că 12 copii și patru femei se numără printre cei uciși.

Continuarea aici

content-image

UPDATE 29 decembrie, ora 05.30: Fâșia Gaza: Semiluna Roșie Palestiniană deschide prima tabără pentru cei strămutați, în zona Khan Younis

Semiluna Roșie Palestiniană (PRCS) a declarat joi că lucrează împreună cu Semiluna Roșie Egipteană pentru a înființa "prima tabără organizată" pentru persoanele strămutate în oraşul Khan Younis, în Fâşia Gaza, unde zeci de mii de palestinieni sunt înghesuiți în tabere improvizate, informează Rador Radio România.

În prima fază, noua tabără va include 300 de corturi și va găzdui familiile strămutate de "echipele medicale, de ambulanță și de echipele de asistență" ale PRCS, a precizat grupul.

Continuarea aici

content-image

UPDATE 29 decembrie, ora 03.35: Bombardamentele de-a lungul frontierei dintre Israel și Liban au continuat și joi

Bombardamentele de-a lungul graniței dintre Liban și Israel au continuat joi, în timp ce oficialii libanezi și-au petrecut ziua în cadrul unor întâlniri cu omologii străini din Franța și Marea Britanie, cu care au discutat despre conflictul tot mai accentuat dintre Israel și Hezbollah, puternica grupare paramilitară susținută de Iran, scrie Rador Radio România.

Hezbollah a afirmat că a efectuat atacuri simultane în jurul orei locale 16.00, vizând mai multe "barăci" din nordul Israelului.

Continuarea aici

content-image

UPDATE 29 decembrie, ora 02.00: Noi detalii despre atacul Hamas din 7 octombrie: Hassan Nasrallah a aflat cu doar o jumătate de oră înainte

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost informat despre planurile Hamas de a lansa un atac pe mai multe puncte asupra sudului Israelului cu jumătate de oră înainte de începerea atacului pe 7 octombrie, relatează ziarul francez Le Figaro.

Potrivit raportului, liderul de rang înalt al Hamas Saleh al-Arouri, care locuiește în Liban, a primit un apel telefonic în dimineața zilei de 7 octombrie, în care l-a informat despre atacul iminent și i-a cerut să-l informeze pe liderul grupării teroriste Hezbollah, susținută de Iran.

Continuarea aici

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.