Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT - Război în Israel: Israelul e în alertă maximă și așteaptă răzbunarea Hamas

linkedin.com
razboi israel

Israelul este în alertă maximă, iar armata se pregăteşte pentru „orice scenariu”, la o zi după un atac aerian în suburbiile Beirutului, fatal pentru numărul doi al mişcării islamiste palestiniene Hamas şi realimentând temerile de extindere a conflictului actual din Fâşia Gaza.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Israel:

UPDATE 4 ianuarie, ora 21.05 Antony Blinken, vizită în Israel și Cisiordania

Secretarul de stat Antony Blinken va vizita zilele următoare Israelul și Cisiordania, precum și Turcia, Grecia, Iordania, Qatar, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită și Egipt, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller, citat de Reuters.

Vizita are loc în contextul în care îngrijorările legate de extinderea dincolo de Gaza a conflictului izbucnit în urmă cu trei luni, atrăgând Cisiordania ocupată de Israel, forțele Hezbollah de la granița dintre Liban și Israel și rutele de navigație din Marea Roșie.

Blinken va discuta măsurile specifice pe care părțile din regiune le pot lua pentru a împiedica extinderea conflictului, a declarat Miller în cadrul unei conferințe de presă.

„Nu este în interesul nimănui - nici al Israelului, nici al regiunii, nici al lumii - ca acest conflict să se extindă dincolo de Gaza”, a declarat Miller.

Blinken va discuta, de asemenea, despre măsuri imediate de creștere a asistenței umanitare în Gaza și despre eforturile de a aduce acasă ostaticii luați de Hamas, a adăugat Miller.

UPDATE 4 ianurie, ora 07.25 - Antony Blinken, turneu misterios în Orientul Mijlociu cu o escală în Israel: a refuzat să dea detalii cu privire la datele şi etapele exacte ale deplasării

Secretarul de stat american Antony Blinken va începe joi un turneu diplomatic în Orientul Mijlociu cu o escală în Israel, a anunţat miercuri seară un oficial american, pe fondul temerilor tot mai mari legate de o escaladare a războiului dintre Israel şi palestinienii din Hamas, informează news.ro.

Înaltul diplomat american va pleca joi seara într-o călătorie care va include Israelul şi alte câteva escale în Orientul Mijlociu, a declarat pentru AFP acest oficial sub rezerva anonimatului.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 4 ianurie, ora 05.55 - Ce spune un oficial american despre un posibil război Hezbollah-Israel

Statele Unite nu observă nicio "dorinţă clară", nici din partea mişcării Hezbollah, din Liban, nici din partea Israelului, de a declara război celeilalte părţi, a declarat miercuri un oficial din administraţia Biden, informează Rador Radio România.

Oficialul, informând sub anonimat reporterii, a menţionat un discurs din cursul zilei de miercuri al liderului Hezbollah Hassan Nasrallah pe tema asasinării de marţi a unui lider Hamas, la Beirut.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 4 ianurie, ora 02.00 - Liderul Hamas a fost ucis în Liban - Saleh al-Arouri era omul de legătură cu Iran și Hezbollah

Uciderea lui Saleh al-Arouri în Beirut este prima lovitură dintr-o campanie de asasinate în străinătate promisă de oficialii israelieni de câteva luni.

Ținta a fost aleasă cu grijă - unul dintre cei mai importanți lideri Hamas și principala legătură a organizației cu Iranul și cu miliția Hezbollah din Liban. Arouri era, de asemenea, influent în Cisiordania ocupată, unde s-a născut și unde violențele au crescut în ultimele luni, notează The Guardian.

Continuarea aici

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.