Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT - Război în Israel: Israelul se pregătește să treacă la faza a treia a războiului

armata israel idf

Deocamdată pe surse, a apărut informația că Israelul ar trece la faza a treia a războiului. Mai exact, îşi retrage unele trupe din Fâşia Gaza (în special cei circa 300.000 de rezerviști mobilizați) pentru a trece la operaţiuni mai bine ţintite împotriva Hamas.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Israel:

UPDATE 2 ianurie, ora 07.50 - Banca Israelului ia o decizie în premieră după 4 ani, ca ripostă la incertitudinile economice

Guvernatorul Băncii Israelului, Amir Yaron, a declarat luni că vor ajunge la aproape 60 de miliarde de dolari costurile campaniei militare a forţelor israeliene în Fâşia Gaza şi pierderile veniturilor la nivel naţional cumulate.

Amir Yaron a făcut declaraţiile după ce banca a redus ratele împrumuturilor pe termen scurt, pentru prima dată în aproape patru ani, ca ripostă la incertitudinile economice, subliniază BBC.

content-image

UPDATE 2 ianurie, ora 06.30 - Israelul confirmă intrarea a peste 160 de camioane cu ajutoare în Gaza

Cel puţin 163 de camioane care transportau alimente, apă, provizii medicale şi adăposturi au intrat luni în Gaza prin punctele de trecere Rafah şi Kerem Shalom, potrivit Coordonatorului Israelian al Activităţilor Guvernamentale în Teritoriu (COGAT), transmite CNN, citat de news.ro.

Numărul camioanelor se aliniază cu media zilnică observată în săptămânile precedente. Biroul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) a avertizat săptămâna trecută că volumul de ajutor care intră în enclava palestiniană devastată "rămâne lamentabil de insuficient".

Continuarea aici

content-image

UPDATE 2 ianurie, ora 04.00 - Regrupare și atac: armata israeliană anunță pregătirea unei ofensive în Gaza, care ar putea dura un an

Armata israeliană a declarat că se așteaptă ca ofensiva din Gaza să continue pe tot parcursul anului 2024. Într-un mesaj de Anul Nou, purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare Israeliene (IDF) a spus că desfășurarea trupelor este adaptată pentru eventuale "lupte prelungite", informează Rador Radio România.

Daniel Hagari a spus că unele trupe - în special rezerviști - vor fi retrase pentru a le permite să se regrupeze. "Aceste adaptări sunt menite să asigure planificarea și pregătirea pentru continuarea războiului în 2024", a spus el.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 2 ianurie, ora 01.00 - IDF face dezvăluiri rușinoase: 15% din militarii israelieni uciși în Gaza au murit fost omorâți de camarazii lor

Unul din şase militari israelieni ucişi de la începerea ofensivei terestre a Israelului în Fâşia Gaza fie a fost omorât accidental, fie de către propriii săi camarazi, au anunţat luni Forţele de Apărare ale Israelului (IDF), confirmând astfel relatări apărute în presă, informează dpa.

Bilanţul total este de 29 de militari care şi-au pierdut viaţa, dintre care 18 au fost ucişi de către camarazii lor, în aşa-numitul "foc amical" (friendly fire). Alţi doi au fost ucişi de gloanţe rătăcite, iar nouă accidental, de exemplu din cauza proastei funcţionări a armamentului din dotare.

Continuarea aici

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.