Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT - Război în Israel: Armata israeliană a lovit ținte Hezbollah în Liban

linkedin.com
razboi israel

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Israel:

UPDATE 1 ianurie, ora 20.16 Armata israeliană a lovit ținte Hezbollah în Liban

Armata israeliană a declarat luni că a lovit o serie de ținte în Liban, inclusiv „facilități militare” folosite de militanți Hezbollah. Armata a spus că trupele și aeronavele sale „au lovit o serie de ținte în Liban, inclusiv infrastructura teroristă, locații militare în care operau teroriștii Hezbollah și posturile de lansare”.

UPDATE 1 ianuarie, ora 19.03 Mii de doze de vaccin împotriva bolilor copilăriei au fost livrate în Fâşia Gaza

Ministerul sănătăţii din Fâşia Gaza, condus de Hamas, a anunţat luni că mii de doze de vaccin împotriva bolilor copilăriei, precum poliomielita şi rujeola, au fost livrate pentru a sprijini eforturile de gestionare a urgenţelor medicale din enclavă, informează BBC.

UPDATE 1 ianuarie, ora 06.25 - Tupeu la cote maxime: s-a dat drept soldat, a furat arme şi s-a pozat cu Netanyahu. Acum riscă ceva îngrozitor

Procurorii israelieni au formulat duminică acuzaţii penale împotriva unui bărbat care s-ar fi dat drept soldat pentru a se alătura războiului din Gaza, dar, de fapt, a furat muniţii şi, potrivit presei, a pozat într-o fotografie în prima linie alături de premierul Benjamin Netanyahu, relatează Reuters, citat de news.ro.

Luate prin surprindere de raidul transfrontalier din 7 octombrie al militanţilor Hamas, forţele de securitate israeliene s-au organizat adesea spontan, pe teren, pentru a-i respinge pe militanţii infiltraţi şi pentru a organiza o contraofensivă

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 1 ianuarie, ora 05.05 - Noul An începe violent: atac cu rachete trase din Fâşia Gaza asupra Tel Avivului şi împrejurimilor sale

Mai multe rachete trase din Fâşia Gaza au vizat Tel Avivul şi împrejurimile sale, precum şi sudul Israelului, luni, în momentul trecerii în Noul An, potrivit jurnaliştilor AFP la faţa locului, informează Agerpres.

Sirenele aeriene de avertizare au sunat în metropola israeliană, iar jurnaliştii din Tel Aviv au putut vedea rachete interceptate de sistemele israeliene de apărare antirachetă. Oamenii care sărbătoreau Anul Nou pe o stradă festivă s-au tras deoparte pentru a se adăpostit, în timp ce alţii au continuat să petreacă.

Continuarea aici

content-image

UPDATE 1 ianuarie, ora 03.05 - Ministrul israelian de Finanţe cere întoarcerea coloniştilor evrei în Fâşia Gaza

Ministrul israelian de Finanţe, Bezalel Smotrich, a cerut duminică întoarcerea coloniştilor evrei în Fâşia Gaza după război, spunând că populaţia palestiniană de pe acest teritoriu ar trebui "încurajată" să emigreze în alte ţări, transmite AFP, citat de Agerpres.

"Pentru a avea securitate, trebuie să controlăm teritoriul şi pentru a controla militar teritoriul pe termen lung avem nevoie de o prezenţă civilă", a declarat Smotrich într-un interviu la postul de radio al armatei ca răspuns la o întrebare despre oportunitatea restabilirii coloniilor israeliene în Fâşia Gaza.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 1 ianuarie, ora 02.00 - Mesaj de Anul Nou al armatei israeliene

Armata israeliană a transmis un mesaj de Anul Nou în care transmite că se aşteaptă ca războiul din Gaza să continue şi anul viitor.

Purtătorul de cuvânt al armatei, Daniel Hagari, a declarat că desfăşurarea de trupe a fost ajustată în vederea pregătirii pentru lupte de durată, afirmând că unii militari, în special rezervişti, vor fi demobilizaţi, pentru a li se permite să se regrupeze înainte de noi operaţiuni militare.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.