Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT - Război în Ucraina: Rusia își menține avantajul în războiul electronic cu Ucraina

newnationalism.com
razboi ucraina

Ucraina și Rusia desfășoară ambele capabilități sofisticate de război electronic (EW), dar Moscova se bucură de avantaj, deoarece a investit masiv în aceste sisteme înainte de război, arată o analiză FT publicată pe 7 ianuarie.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Ucraina:

UPDATE 8 ianuarie, ora 11.47: Patru morţi şi 34 de răniţi, în urma atacurilor ruseşti

Patru oameni au murit şi alţi 34 au fost răniţi în Ucraina, în atacurile lansate, luni dimineaţă, de armata de invazie a Federaţiei Ruse, relatează Rador Radio România. O femeie de 62 de ani a murit în timpul unui atac lansat de ruşi asupra unei clădiri rezidențiale din comuna Lozuvatka, regiunea Dnipropetrovsk. În regiunea Hmelniţki, de asemenea, autorităţile au raportat doi morți. Ministerul Afacerilor Interne de la Kiev a informat că, în jurul orei 10:30, angajații Serviciului de Stat pentru Situaţii de Urgență au finalizat operațiuni de căutare și salvare la locul unui atac lansat de ruşi în orașul Zmiiv, regiunea Harkiv. "Salvatorii au recuperat cadavrul unei femei de 63 de ani de sub dărâmăturile unei case particulare" - a precizat instituţia. 24 de persoane au fost rănite în Novomoskovsk (regiunea Dnipropetrovsk), unde un microbuz a fost răsturnat de un val exploziv, în urma unui atac rusesc. Printre răniţi se numără şi cinci copii. "Obiective civile au fost avariate şi în orașul Harkiv. Serviciile de utilități lucrează la fața locului, iar lichidarea consecințelor atacului continuă. Două persoane au fost rănite" - a transmis administraţia. Alţi cinci răniți au fost raportaţi în Zaporijjia și unul în Krivi Rih.

UPDATE 8 ianuarie, ora 11.43: Ucraina lovește din nou la Belgorod - Sute de ruși au fost evacuați

Continuarea aici.

UPDATE 8 ianuarie, ora 09.30: Ultimă oră – Atac de mare amploare al rușilor în Ucraina: Kievul și mai multe regiuni, sub foc rusesc

Continuarea aici.

UPDATE  8 ianuarie, ora 08.26: Cum ridiculizează MAE rus ideea înființării unei armate a Uniunii Europene

Continuarea aici.

UPDATE 8 ianuarie, ora 8.07: În timp ce Rusia atacă dezlănțuit, SUA abandonează Ucraina: nu mai pot trimite ajutor militar

Continuarea aici.

UPDATE 8 ianuarie, ora 7.30: Rusia își menține avantajul în războiul electronic cu Ucraina

Barajul necruțător al Rusiei de atacuri aeriene asupra Ucrainei în perioada de vacanță a subliniat provocările Ucrainei în desfășurarea capacităților EW pentru a bloca dronele și rachetele pentru a proteja infrastructura critică.

„Rușii au produs atât de multe în ultima vreme, încât devine o mare amenințare. Ceea ce se întâmplă aici, utilizarea masivă a dronelor, este nou , așa că EW devine din ce în ce mai important”, a declarat colonelul Ivan Pavlenko, șeful EW al Kievului, pentru FT.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.