Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT - Război în Ucraina: Rusia susţine că a respins o tentativă de incursiune transfrontalieră a forţelor ucrainene

X
razboi ucraina

Forțele ruse au lansat atacuri cu 36 de drone în mai multe regiuni ucrainene în cursul nopții, lovind infrastructura civilă. Armata ucraineană a declarat că a doborât 22 de drone. Cinci au fost interceptate deasupra regiunilor Nikolaev și Dnipropetrovsk. O dronă Shahed a căzut în timpul nopții în apropierea mai multor case din centrul orașului Harkov, dar nu s-au înregistrat victime.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Ucraina

 

UPDATE 15 martie, ora 12.30: Germania refuză categoric să sprijine Ucraina cu rachete: vot clar în Parlament

Deputații germani au votat împotriva unui proiect de rezoluție al blocului de opoziție CDU/CSU, prin care se cere furnizarea de rachete Taurus cu rază lungă de acțiune către Ucraina. Camera inferioară a Parlamentului a respins moțiunea blocului Uniunii de opoziție cu 495 de voturi pentru, 190 împotrivă și cinci abțineri.

Detalii aici

content-image

UPDATE 15 martie, ora 11.43: Rușii au lovit, din nou, Odesa

Mai multe explozii s-au auzit la Odesa, vineri, în jurul orei 11:00, în timp ce armata ucraineană a avertizat că rachete ruseşti se îndreaptă spre oraș. Sirenele de raid aerian au început să sune în regiunea Odesa la ora 11:01. Forțele Aeriene ale Ucrainei au avertizat că ruşii au tras rachete spre centrul regional. La ora 11:22, la Odesa s-au auzit noi explozii, iar Forțele Aeriene ucrainene au avertizat că există riscul ca Rusia să utilizeze rachete balistice împotriva regiunilor sudice. Prin urmare, populaţia a fost îndemnată să rămână în adăposturi.

content-image

UPDATE 15 martie, ora 10.10: Rusia susţine că a respins o tentativă de incursiune transfrontalieră a forţelor ucrainene

Ministerul rus al Apărării a declarat vineri că forțele sale au dejucat joi o încercare ucraineană de a lansa un atac transfrontalier asupra regiunii Belgorod din Rusia. Într-o declarație, ministerul a precizat că Ucraina a încercat să îşi infiltreze forțele cu elicoptere în regiunea Belgorod, o provincie de frontieră care a fost atacată constant în ultimele luni.

content-image

UPDATE 15 martie, ora 8.55: Atacul din regiunea Vinniţia, soldat cu doi morţi

Şeful Administraţiei Militare Regionale Vinniţia, Serhi Borzov, a raportat că încă o persoană a murit în urma atacului rusesc de noaptea trecută. Un bilanţ anterior indica un mort şi patru răniţi. Hromadske TV aminteşte că, joi seară, o dronă rusească a lovit un bloc de locuințe din regiunea Vinniţia. Şeful regiunii nu a precizat despre ce localitate este vorba. Alerta de raid aerian în regiunea Vinniţia a fost activată la 20:28 şi a durat aproape două ore. Serviciile de urgență au transmis că au salvat două persoane la locul bombardamentului. De asemenea, cadavrul unei alte persoane a fost scos de sub dărâmături. În plus, o altă clădire rezidențială a fost avariată în comuna Tulcin, în urma căderii unor resturi de drone. Două persoane au fost rănite în comuna respectivă.

 

UPDATE 15 martie 2024, ora 05.00: Vladimir Putin, noul 'preşedinte ales' al Rusiei. Singura necunoscută din scrutinul cu rezultatul deja știut

Rusia va organiza în perioada 15-17 martie alegeri prezidenţiale pe care preşedintele Vladimir Putin le va câştiga cu siguranţă, cu excepţia vreunui eveniment neprevăzut. Acest lucru îi va oferi celui mai longeviv lider al Kremlinului de la Iosif Stalin încoace încă un mandat de şase ani la putere, scrie news.ro.

Aceste alegeri prezidenţiale sunt primele care vor avea loc de la modificările constituţionale aprobate prin referendum în 2020, care îi permit preşedintelui în exerciţiu, Vladimir Putin, să candideze din nou pentru un al cincilea mandat, al treilea consecutiv. Alegerile sunt marcate în special de războiul în curs de desfăşurare împotriva Ucrainei, un pretext pentru Putin de a-şi înăspri conducerea autoritară, dar şi de moartea lui Aleksei Navalnîi, principalul opozant, care a murit subit în închisoare, la 47 de ani, în urmă cu o lună.

Continuarea aici

content-image

UPDATE 15 martie 2024, ora 02.00: Decizie de ultimă oră a șefului armatei ucrainene: Cum vrea Oleksandr Sîrski să ridice moralul soldaţilor săi

Armata ucraineană a început un proces de rotaţie în unităţile sale desfăşurate pe front, în speranţa ca acest demers să ridice moralul trupelor sale şi să stabilizeze situaţia de pe câmpul de luptă, a declarat joi comandantul şef al forţelor armate ucrainene, Oleksandr Sîrski, citat de agenţiile de presă EFE şi Unian.

"În pofida situaţiei dificile de pe întreaga linie a frontului, am reuşit să demarăm procesul de rotaţie şi de înlocuire a unităţilor care au efectuat sarcini de luptă o perioadă lungă de timp pe front", a anunţat Sîrski pe contul său de Facebook după ce a vizitat frontul din Zaporojie (sud-est), scrie Agerpres.

Continuarea aici

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.