Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO A început a patra zi a procesului lui Donald Trump: Avocații miliardarului spun că acesta nu a greșit cu nimic în discursul incriminat

Donald Trump nebun

A patra zi a celui de-al doilea proces de impeachment lansat în Senatul SUA împotriva fostului preşedinte american, Donald Trump, a început vineri cu pledoariile avocaţilor fostului lider de la Casa Albă, transmit AFP şi dpa.

Avocatul Michael van der Veen a argumentat că nu a fost nimic greşit în discursul rostit de Trump cu o oră înainte ca susţinători de-ai săi violenţi să ia cu asalt Capitoliul din Washington, pe 6 ianuarie, scrie agerpres.ro.

Citește și: Rareș Bogdan: ‘Și-a bătut joc de bieții oameni! Am cerut autorităților islandeze să ia urgent măsuri’

El a cerut Senatului să nu îl condamne pe fostul preşedinte, apreciind că punerea lui Trump sub acuzare a fost făcută ''într-o manieră flagrant neconstituţională''.

Articolul punerii sub acuzare adoptat de democraţi împotriva lui Donald Trump pentru ''incitare la insurecţie'' este o ''răzbunare politică injustă şi de o manieră flagrant neconstituţională'', a subliniat Michael van der Veen.

Citește și: Mihai Tudose, ironic la adresa lui Florin Cîțu: ‘A și deschis șampania, doar-doar pocnitura va abate atenția de la tăierile de care s-a apucat cu râvnă sadică’

În ultimele două zile senatorii au vizionat înregistrările imaginilor de la evenimentele grave din 6 ianuarie de la sediul Congresului SUA.

Camera Reprezentanţilor a Congresului american l-a acuzat pe Trump de incitare la insurecţie, susţinând că discursul acestuia din 6 ianuarie a încurajat mulţimea de susţinători să ia cu asalt Capitoliul.

Citește și: Sorin Cîmpeanu: ‘18% din școlile din România au cabinet medical. Unde nu e cabinet medical și personal medical, nu au de ce să ajungă teste antigen în școli’

Cinci persoane au decedat în acele evenimente, printre care un ofiţer de poliţie.

Deocamdată pare improbabil ca Senatul să voteze pentru condamnarea lui Donald Trump. Democraţii au nevoie de o majoritate de două treimi în Senat, ceea ce înseamnă că 17 republicani ar trebui să voteze pentru condamnarea fostului preşedinte.

Citește și: Rareș Bogdan: ‘Și-a bătut joc de bieții oameni! Am cerut autorităților islandeze să ia urgent măsuri’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.