Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO După SUA și Franța, și Marea Britanie este scena unor proteste de stradă

UPDATE

Zeci de mii de persoane s-au adunat, miercuri după-amiază, în centrul Londrei pentru a protesta faţă de moartea afro-americanului George Floyd în Statele Unite, relatează agenţia de presă Reuters.

"Fără dreptate, nu există pace!", "Nu poliţiei rasiste!" şi "Vieţile persoanelor de culoare contează!" - au scandat manifestanţii adunaţi în zona Hyde Park din Londra.

Știrea inițială

La Londra are loc, la această oră, un masiv protest, cu mii de oameni, ca susținere la manifestațiile din SUA. Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a catalogat "scandalos" şi "impardonabil" decesul afro-americanului care era imobilizat de poliţie în SUA, cerând însă ca protestele să se desfăşoare paşnic.

"Cred că ce s-a întâmplat în Statele Unite este scandalos şi impardonabil", a declarat Boris Johnson, citat de cotidianul Le Figaro, condamnând decesul afro-americanului George Floyd.

Citește și: Parlamentul a decis! Educația sexuală a fost înlocuită cu ‘educație sanitară’. Cum se va preda în școli

"Am văzut imaginile şi înţeleg perfect de ce oamenii exercită dreptul de a protesta. Evident, cred că aceste manifestaţii ar trebui să se deruleze legal şi rezonabil", a adăugat Boris Johnson.

În numeroase oraşe din Statele Unite au loc proteste violente faţă de moartea unui bărbat de culoare, George Floyd, în timp ce era imobilizat de poliţişti în oraşul Minneapolis. Un agent de poliţie, Derek Chauvin, a fost pus sub acuzare pentru crimă şi omor din culpă în cazul morţii lui George Floyd. Alţi trei poliţişti ar putea fi inculpaţi în acest caz.

Citește și: Nelu Tătaru anunță trei elemente care trebuie gestionate, pentru a evita valul doi de coronavirus: Nu ține doar de noi

Sute de persoane au protestat duminică în faţa Ambasadei SUA din Londra pentru a exprima indignare faţă de moartea lui George Floyd. Au fost reţinuţi 23 de protestatari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.