Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Premierul Italiei anunță PRELUNGIREA stării de urgență până pe 3 mai: Ce servicii vor fi redeschise

Twitter
italia

Guvernul Italiei a anunţat, vineri seară, prelungirea restricţiilor antiepidemice până pe 3 mai, informează cotidianul La Repubblica. Începând de marți, 14 aprilie 2020, vor fi deschise librăriile, papetăriile, magazine de haine pentru copii, dar și alte activități precum silvicultura și activități forestiere.

"Prelungim măsurile restrictive până pe 3 mai, o decizie dificilă dar necesară, pentru care îmi asum toată responsabilitatea politică", a declarat vineri seară premierul Giuseppe Conte, scrie mediafax.ro.

Citește și: Violeta Alexandru nu își schimbă declarația privind dublarea alocațiilor și creșterea pensiilor

"Nu putem irosi eforturile făcute până acum, dacă cedăm acum riscăm să o luăm de la capăt", a subliniat premierul Italiei.

În prezentarea noului decret, Conte a spus: "Speranța este că, după 3 mai, putem începe, din nou, cu prudență și treptat, dar pornirea din nou va depinde de eforturile noastre. Determinarea noastră este de a slăbi măsurile pentru toate activitățile de producție cât mai curând posibil. Pentru a reporni motorul țării noastre cu viteză maximă cât mai curând posibil: nu suntem încă în situația de a face acest lucru, trebuie să așteptăm mai mult. Promit că, chiar dacă condițiile apar înainte de 3 mai, vom încerca să deschidem în consecință unele activități productive ”.

Citește și: Document oficial: Analiza rapidă a cazurilor confirmate de infecție cu coronavirus Covid-19 din România

"Lucrările pentru faza 2 au început deja - a continuat Conte - nu putem aștepta ca virusul să dispară de pe teritoriul nostru. Vom avea nevoie de un program articulat și organic pe doi piloni: un grup de lucru de experți și protocolul de securitate în locurile din lucru.

. „Pentru această nouă fază vom folosi contribuția experților, sociologici, psihologici, experți în muncă, manageri care vor dialoga cu CTS, multe personalități din Italia și din străinătate.", a declarat premierul.

Citește și: Se dă liber la plecarea din țară! Ministerul Transporturilor va întocmi o procedură pentru grupurile de lucrători sezonieri care pleacă din România spre alte țări

O referință specifică privind siguranța în redeschiderea unor activități, Conte a făcut precizări despre turism, care are un impact semnificativ asupra PIB-ului Italiei: „Există riscul de a reveni la infecții, imaginați-vă ce înseamnă să reactivăm turismul cu oameni care sosesc din în străinătate. Va trebui să fim gata."

Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 18.849 de morţi în Italia, cu 570 de decese produse în ultimele 24 de ore, iar numărul total al persoanelor infectate până acum este de 147.577.

Citește și: Violeta Alexandru nu își schimbă declarația privind dublarea alocațiilor și creșterea pensiilor

.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.