Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România a remizat, 0-0, cu Franța și s-a calificat în semifinalele Euro U21 și la Olimpiada de la Tokyo

UPDATE

România a remizat, 0-0, în ultimul meci din grupă cu Franța și s-a calificat, de pe prima poziție, în semifinalele Campionatului European de Tineret!

Tricolorii vor juca împotriva Germaniei pentru meciul cu trofeul pe masă. Pe lângă calificarea în semifinale, tricolorii și-au asigurat și prezenta la Olimpiada de la Tokyo, din 2020. România este neînvinsă la Euro U21, cu două victorii și un egal, iar golaverajul este 8-3.

Citește și: Scandal uriaș! Apare numele fratelui Laurei Codruța Kovesi

În cealaltă semifinală, Franța va întâlni Spania.

UPDATE

Meciul a fost reluat, de la scorul de 0-0.

UPDATE

La pauză, România și Franța sunt la egalitate. La acest scor, ambele echipe sunt calificate în semifinale, România de pe primul loc.

UPDATE

După 18 minute de joc, Ianis Hagi a „inventat” o pasă de geniu pentru Cicâldău, mijlocașul Craiovei fiind doborât și vizibil incomodat de Kelvin Amian Adou, fundașul dreapta al lui Toulouse.

VAR n-a intervenit pentru lămurirea fazei, deși reluările TV au surprins chiar și faptul că mingea l-a atins pe mână pe fundașul Franței.

Știrea inițială

 

România U21 înfruntă luni Franţa, de la 22:00, în ultimul meci din Grupa C a Campionatului European U21. Un rezultat pozitiv le asigură elevilor lui Mirel Rădoi prezenţa în semifinale şi implicit calificarea la Jocurile Olimpice din 2020.

Ambele echipe au câte şase puncte, dar golaverajul tricolorilor este mai bun, +5 faţă de +2. Pentru a obţine calificarea în semifinale şi la JO de la Tokyo, România nu trebuie să piardă la o diferenţă mai mare de două goluri cu Franţa.

Coman, în locul lui Ivan, Rus, în locul lui Paşcanu, Boboc, în locul lui Ştefan, Nedelcu, în locul lui Băluţă şi Olaru, în locul lui Man sunt schimbările efectuate de Mirel Rădoi faţă de echipa din primele două meciuri, câştigate cu 4-1, cu Croaţia şi cu 4-2, cu Anglia.

Citește și: Scandal uriaș! Apare numele fratelui Laurei Codruța Kovesi

Luni, evoluează următoarele echipe:

Franţa: 23. Bernardorni – 2. Amian, 4. Konate, 5. Upamecano, 15. Sarr – 21. Ntcham, 6. Tousart (c), 10. Guendouzi, 20. Thouram – 11. Mateta, 12. Ikone. Selecţioner Sylvain Ripoll.

România: 1. Radu (c) – 6. Manea, 5. Nedelcearu, 18. Rus, 2. Boboc – 16. Nedelcu, 17. Cicâldău – 22. Olaru, 10. Hagi, 7. Coman – 9. Puşcaş. Selecţioner: Mirel Rădoi.

Arbitri: Georgi Kabakov (Bulgaria) - Martin Margaritov şi Divan Valkov (ambii Bulgaria) - Bobby Madden (Scoţia).

Citește și: Anunț important al Vioricăi Dăncilă! Ce se va întâmpla cu Mugur Isărescu

Asistenţi VAR: Ricardo De Burgos şi Xavier Estrada Fernandez (ambii Spania)

În celălalt meci al grupei, tot de la ora 22.00, se întâlnesc Anglia şi Croaţia, echipe fără punct şi fără şanse de calificare în semifinale.

Accederea în primele patru înseamnă şi prezenţa la Jocurile Olimpice, după o pauză de mai bine de 50 de ani. În cazul unui rezultat de egalitate, Franţa şi România merg la braţ în semifinale. Înaintea jocurilor de luni, România şi Franţa au câte 6 puncte, iar cel mai simplu calcul pentru ambele selecţionate este un rezultat de egalitate, caz în care vom asista la o calificare la braţ a celor două naţionale. România termină pe locul 1 în Grupa C în două variante, victorie sau scor egal. Tricolorii au un golaveraj superior Franţei înaintea confruntării directe, 8-3 vs 3-1. Selecţionata lui Mirel Rădoi are şi varianta unei înfrângeri la o diferenţă de maximum două goluri pentru calificarea în semifinale. În schimb, Franţa nu-şi permite „luxul” de a pierde în faţa României, pentru că ar fi, evident, sub linia de clasament a Italiei, care are deja un plus trei la golaveraj. România are practic trei variante de calificare în semifinale şi îşi poate alege şi adversara. Dacă va termina pe locul 1 va înfrunta Germania, iar dacă va fi pe locul 2 de calificare o va avea în faţă pe Spania.

Citește și: Victor Ponta îl desființează pe unul dintre cei mai cunoscuți români: ‘O rușine’

Selecţionata U21 şi-a creat toate aceste scenarii ideale în urma parcursului magic de până acum, victorii la diferenţă de cel puţin două goluri cu Croaţia (4-1) şi Anglia (4-2). Şi va avea şi susţinerea Italiei la partida cu Franţa.

”Din punct de vedere fizic şi din punct de vedere mental sunt problemele pe care le avem. Cred că mâine seară, la ora partidei, vor fi şi ceva schimbări. Va trebui, până mâine seară, să găsim soluţii, să-i relaxăm puţin, dar să le arătăm exact ceea ce trebuie să facă. În aceste două meciuri am arătat şi unitate, determinare, spirit, sacrificiu şi cred că mâine seară, înainte de toate, vom avea nevoie de echilibru”, a spus selecționerul Mirel Rădoi, la conferinţa de presă.

Citește și: Scandal uriaș! Apare numele fratelui Laurei Codruța Kovesi

În semifinalele Campionatului European găzduit de Italia şi San Marino se califică echipele clasate pe primul loc în fiecare grupă şi cea mai bună ocupantă a locului secund. Până acum, din grupele A şi B s-au calificat Spania şi Germania. Din Grupa A, Italia, şase puncte, golaveraj +3, mai poate spera la calificare, în cazul unui succes românesc la Cesena sau în cazul unei înfrângeri a tricolorilor la mai multe de două goluri.

Citește și: Anunț important al Vioricăi Dăncilă! Ce se va întâmpla cu Mugur Isărescu .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.