Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Simona Halep își prezintă trofeul de la Wimbledon, în fața a 20.000 de fani: Aici m-am născut și sper să trăiesc aici toată viața

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Simona Halep tricolor bucurie

UPDATE

„Le mulțumesc celor care au căzut pe gânduri după prestația mea din primele 6 luni ale anului. M-au motivat și mi-au arătat că trebuie să merg mai departe, să muncesc mai mult și să realizez ce nimeni nu și-a închipuit în țara asta.

Câștigând, cred că am inspirat mulți oameni. Când crezi în tine, ai o șansă mai mare să realizezi ce îți propui. Orice e posibil dacă credem în noi”, a adăugat Simona Halep.

UPDATE

Mihai Stoichiță, șeful Comisiei Tehnice a FRF, a urcat pe scenă pentru a o felicita pe Simona Halep. Acesta i-a adus un tricou al echipei naționale, cu numărul 1.

„Felicitări, Simona! Oferim un tricou mic, pentru o fată așa mare”, a spus Stoichiță.

UPDATE

...finalul meciului: „Un vis devenit realitate! Am conștientizat că am câștigat Wimbledonul, ceea ce nici nu am visat”

UPDATE

...înainte de ultimul game: „Am simțit că am 90% șanse să câștig. Aici aproape am crezut că voi câștiga meciul. Am servit foarte bine. Nu m-am gândit niciun moment pentru ce joc”

UPDATE

...al doilea set: „La scorul de 2-2 a fost momentul important. Dacă-mi făcea break, se distanța și îmi era greu. Când ai un raliu cu Serena, trebuie să câștigi”

UPDATE

...finalul setului: „Știam că dacă iau primul set, va însemna mult. Știam că dacă o domini pe Serena, nu mai are încredere așa mare. Am știut că fiecare punct e important. Nu țin minte primul punct de set. La a doua minge de set, am servit la corp”

...la pauza dintre seturi: „Am simțit mai multă încredere. Nu m-am gândit la victorie. Am zis că trebuie să uit ce s-a întâmplat și să joc la fel. Am luat de multe ori primul set cu ea și am pierdut. Când a început să ține și să se enerveze, am stat calmă și asta m-a ajutat”

Citește și: Silviu Mănăstire anunță că lui Klaus Iohannis i se pregătește o cursă! Operațiunea specială declanșată de USR

UPDATE

...primul punct și primul break: „Știam unde va servi. Așa începe mereu. Dar nu am reușit să dau returul în teren. Mingea a venit puternic și aveam emoții. Nu știam cum va fi meciul. Am avut puțin stres. Știam că trebuie să stau aproape de linie și să lovesc apăsat. Break-ul mi-a dat încredere și am crezut că dacă am câștigat, pot să iau setul”

Simona Halep este intervievată de Ion Țiriac despre fiecare moment pe care l-a făcut înainte de a începe meciul:

Citește și: Simona Halep i-a luat fața Vioricăi Dăncilă! Reacție uluitoare în Parlamentul European

„Aveam emoții, eram intimidată. Dar eram lucidă și aveam încredere că pot face față acestui meci. Am vrut să intru prima, nu e nicio regulă. Coridorul până la teren poate fi intimidant. Nu m-am gândit la meci. M-am gândit că am echipamentul bun și că sunt gata să joc. Am avut emoții când am intrat pe teren.

Am ales rachetele de pe monedă la tragere. Serena începe mereu încrederea încet, nu-ți dă ritm. Aici m-am degajat și am zis că trebuie să-i arată că sunt gata de meci.”

Citește și: Rareș Bogdan a explodat în Parlamentul European: ‘Așteptăm dovada că nu am fost mințiți! Suntem santinela civilizației’

UPDATE

Ion Țiriac, președintele FRT, a venit pe scenă.

„Am văzut finala live. Am mai văzut și două finale ale lui Ilie Năstase, pe care le-a făcut cadou. Eu am fost pe acel teren, de la Wimbledon, și e cel mai diferit față de toate celelalte. Am rugat-o pe Simona Halep să mai trece o dată prin această finală.

Vreau ca Simona să ne spună cum a fost Simona pe dinăuntru, nu cea care a stat pe teren 55 de minute. A avut concentrare și tehnică. A adus României un trofeu.

Serena este singura femeie care a servit cu peste 200 km/h. În meciul cu Simona a avut un serviciu cu 223 de km/h”, a spus Ion Țiriac.

Citește și: Gigantul american care a dat lovitura cu Simona Halep! Cea mai profitabilă afacere din istoria companiei

UPDATE

„Aș spune că e seara voastră, nu doar a mea. Am fost inspirată de acești campioni care au venit aici. E o onoare să vă am alături de mine. Mă bucur să împart această bucurie cu toți oamenii care au venit să mă vădă.

O parte din trofeu îl dedic mamei, a fost visul ei să-l câștig. Le mulțumesc părinților. Vreau să mulțumesc tuturor antrenorilor pe care i-am avut și doamnei Virgina Ruzici, care a fost o inspirație pentru mine. Îi mulțumesc lui Ilie Năstase, care ne-a făcut să iubim acest sport și îi mulțumesc lui Ion Țiriac. Mulțumesc României. Aici m-am născut și sper să trăiesc aici toată viața”, a declarat Simona Halep.

Citește și: Rareș Bogdan a explodat în Parlamentul European: ‘Așteptăm dovada că nu am fost mințiți! Suntem santinela civilizației’

UPDATE

„Acest trofeu este al nostru, al țării în primul rând. Este o seară foarte specială pentru mine. A fost și anul trecut, dar acum e mai specială. Să ne bucurăm și să ne gândim că mai pot exista astfel de zile”, au fost primele cuvinte ale Simonei Halep.

Fanii prezenți pe stadion au aplăudat-o și i-au scandat numele.

Știrea inițială

Aproape 20.000 de suporteri români au venit, miercuri seară, pe Arena Națională, pentru a participa la ceremonia în cadrul căreia Simona Halep își prezintă trofeul de la Wimbledon. Pe stadion sunt prezenți, printre alții, Ion Țiriac, Daniel Dobre, Gabriela Szabo, Mihai Leu, Elisabeta Lipă, Gică Hagi și Gică Popescu. 12 campioni olimpici poartă drapelele naționale.

Evenimentul a început cu intonarea imnului României, cântat de Andra.

Îmbrăcată în echipament de joc, alb, campioana a intrat pe teren pe melodia We Are the Champions şi a trecut printr-un culoar pe care se aflau de-o parte şi de alta foşti campioni olimpici.

Pe un ecran au fost proiectate mesaje de la alţi campioni olimpici: Ana Maria Brânză, de la Campionatele Mondiale de scrimă de la Budapesta, Nicu Vlad, Camelia Potec, de la Campionatele Mondiale de nataţie din Coreea de Sud, Laura Badea, Nadia Comăneci, de la academia lui Bart Connor, iar cei peste o sută de copii din jurul fostei gimnaste au strigat în limba română "Bravo Simona!"

Prezentator al evenimentului a fost Andi Moisescu.

Citește și: Silviu Mănăstirea anunță că lui Klaus Iohannis i se pregătește o cursă! Operațiunea specială declanșată de USR

Sportiva din Constanţa a obţinut o performanţa uriaşă la Wimbledon, reuşind să cucerească trofeul probei individuale feminine, după ce a învins-o, în finala de sâmbătă, 13 iulie, pe americanca Serena Williams, cu scorul de 6-2, 6-2.

îSimona Halep a avut un parcurs impresionant de-a lungul turneului de Grand Slam, ea învingând nume mari precum Aliaksandra Sasnovich, Mihaela Buzărnescu, Victoria Azarenka, Cori Gauff, Shuai Zhang, Elina Svitolina şi Serena Williams. Trofeul de la Wimbledon este al doilea titlu de Grand Slam obţinut de Simona Halep. Primul este trofeul de la Roland Garros, din anul 2018, atunci când a întâlnit-o, în finală pe Sloane Stephens, pe care a învins-o cu scorul de 3-6, 6-4, 6-1

Citește și: Simona Halep i-a luat fața Vioricăi Dăncilă! Reacție uluitoare în Parlamentul European .

 

.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.