Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE VIDEO VIOLENȚE la Berlin, la protestele anti-coronavirus: Polițiștii au intrat în mulțime, ca să îi disperseze pe manifestanți

Poliţia i-a dispersat sâmbătă pe manifestanţii împotriva portului măştii şi restricţiilor pentru limitarea răspândirii pandemiei, după ce cei circa 18.000 de participanţi nu au respectat regulile de bază, relatează AFP şi dpa.

"Distanţarea minimă nu este respectată de majoritatea manifestanţilor în pofida cererilor repetate" ale forţelor de ordine, a anunţat poliţia, "iar de aceea nu există altă posibilitate decât dizolvarea adunării", scrie agerpres.ro.

Citește și: SURSE Cine l-ar putea înlocui pe Liviu Vasilescu la șefia Poliției Române

Poliţia a precizat sâmbătă pe Twitter că l-a abordat şi pe organizatorul principal al demonstraţiei pentru a-l atenţiona că nu se respectă distanţarea minimă şi participanţii nu poartă măşti.

După o lungă aşteptare şi negocieri cu organizatorii, poliţia a anunţat că va dispersa manifestaţia, întrucât "toate măsurile anterioare nu au dus la respectarea solicitărilor".

Citește și: Cozmin Gușă – jocul și mizele reale ale moțiunii: PNL și PSD vor forma, după alegeri, un Guvern de criză

Circa 3.000 de poliţişti au fost mobilizaţi pentru a monitoriza ceea ce s-a dorit a fi o manifestaţie şi un lung marş organizat de Querdenken 711, pentru care s-au înregistrat 22.000 de oameni.

Participanţii afişau bannere cu mesaje precum "Opriţi nebunia coronavirusului" sau "Puneţi capăt dictaturii coronavirusului", iar unii au cerut demisia guvernului şi încheierea restricţiilor sanitare.

Citește și: EXCLUSIV Erupe un nou scandal în Poliție! Dumitru Coarnă îl desființează pe un celebru șef: Spor de 50% prin fals și uz de fals

Simboluri ale extremei drepte au fost afişate la vedere în zona Porţii Brandenburg, unde oamenii s-au adunat pentru a pleca în marş.

Manifestaţia a fost permisă după o decizie a Înalţii curţi administrative a Berlinului şi landului Brandenburg care a confirmat sâmbătă că o interdicţie a poliţiei emisă anterior nu era valabilă.

Citește și: EXCLUSIV Dispoziție explozivă! Poliția Română subjugă Poliția Locală

Un purtător de cuvânt al tribunalului administrativ a precizat însă că demonstraţia poate avea loc atâta timp cât se respectă condiţiile, precum menţinerea distanţării.

Institutul Robert Koch a raportat sâmbătă 1.479 noi cazuri de COVID-19 în Germania, afirmând că numărul s-a stabilizat în ultimele zile.

Citește și: SURSE Cine l-ar putea înlocui pe Liviu Vasilescu la șefia Poliției Române

Germania a înregistrat până în prezent 240.986 de infectări cu coronavirus de la declanşarea pandemiei, dintre care 9.289 legate de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.