Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liverpool învinge Sparta, iar Leverkusen, Roma și Atalanta avansează în sferturile Europa League

sportingnews.com
europa league

Liverpool a învins joi Sparta Praga cu 6-1 și s-a calificat în sferturile de finală ale Europa League cu 11-2 la general, în timp ce Bayer Leverkusen a reușit o răsturnare de situație spectaculoasă pentru a smulge victoria in extremis în fața lui Qarabag.

Liverpool a condus cu 4-0 după doar 14 minute, grație golurilor marcate în interval de 7 minute de Darwin Nunez, Bobby Clark, Mohamed Salah și Cody Gakpo.

Atacantul sârb Veljko Birmancevic a redus din diferență pentru oaspeți înainte de pauză, dar Liverpool a continuat să domine.

"Depindea de noi să decidem cât de bun va fi meciul și, evident, ne-a plăcut să jucăm fotbal, marcând câteva goluri fantastice la începutul meciului. Din acel moment devine un joc dificil, de genul cum să continui?", a declarat managerul lui Liverpool, Juergen Klopp, pentru TNT Sports.

Leverkusen a obținut o victorie cu 3-2 pe teren propriu în fața echipei azere Qarabag, cu două goluri marcate de Patrik Schick în minutele suplimentare de joc, asigurând o victorie cu 5-4 la general și extinzând seria de invincibilitate a lui Leverkusen la 37 de meciuri.

Eforturile lui Brighton & Hove Albion de a recupera un deficit de patru goluri în fața lui AS Roma s-au dovedit a fi zadarnice, deoarece nu au reușit decât o victorie pe teren propriu cu 1-0, reușita lui Danny Welbeck fiind o consolare în victoria cu 4-1 la general a italienilor.

"Așa cum am mai spus, nimeni nu va fi fericit să joace împotriva Romei nici în această competiție. Dacă ne uităm la opțiuni, pe oricine vom primi va fi interesant", a declarat antrenorul Romei, Daniele De Rossi, pentru Sky Sports Italia.

Atalanta a obținut o victorie muncită pe teren propriu cu 2-1 în fața portughezilor de la Sporting, Ademola Lookman și Gianluca Scamacca întorcând meciul pentru gazde, care au consfințit o victorie cu 3-2 la general pentru echipa italiană.

În meciurile jucate mai devreme, AC Milan s-a calificat în sferturile de finală cu o victorie cu 3-1 în fața celor de la Slavia Praga, asigurându-și o victorie totală de 7-3, după ce Tomas Holes de la Slavia a fost eliminat la începutul meciului.

West Ham United a copleșit Freiburg cu 5-0, obținând cea mai mare victorie într-o competiție europeană majoră și trecând în sferturi cu 5-1 la general.

Olympique de Marseille a eliminat câștigătoarea competiției 2020-21, Villarreal, în ciuda unui efort curajos al spaniolilor, care au obținut o victorie cu 3-1, dar nu au putut împiedica victoria cu 5-4 la general a francezilor.

Scoțienii de la Rangers au suferit prima înfrângere pe teren propriu în fața unei echipe portugheze într-o competiție UEFA, pierzând cu 1-0 în fața Benficăi și cu 3-2 la general.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.