Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVETEXT- Ceremonia de învestitură a noilor miniștri. Dragnea: deciziile se vor lua la Guvern

Inquam Photos / Octav Ganea
Inaquam Dacian Ciolos Parlament

Senatorii și deputații s-au reunit într-o ședință comună pentru a da votul de învestitură a Guvernului Sorin Grindeanu propus de majoritatea parlamentară PSD - ALDE. La ședință participă șefii tuturor instituțiilor din România, reprezentanții ambasadelor acreditate la București precum și reprezentanți ai cultelor religioase cunoscute. Votul se va da cu bile în jurul orei 17.00, urmând ca în cursul serii noul cabinet să depună jurământul în fața președintelui la Palatul Cotroceni. Mâine va începe procesul de predare-primire al fiecărui Minister.

Principalele declarații ale premierului desemnat Sorin Grindeanu:

- Vreau să mulțumesc domnului Liviu Dragnea, un om care în ultimele săptămâni s-a comportat ca un adevărat bărbat de stat.

- Eu vă propun România normală, o Românie în care toate lucrurile să meargă în mod firesc și cred că principala schimbare începe de la clasa politică, de la politicienii

- Îmi doresc o Românie normală în creșterea economică să se regăsească în bunăstarea cetățenilor. Nu venim la guvernare pentru a face statistici pe hârtie. Într-o țară normală, Guvernul trebuie să caute salarii mari pentru cetățenii săi, nu salarii mici pentru ca apoi să vină și investitorii străini. Vrem investiții străine, dar nu în cauda cetățenilor României. Nu mai vrem ca România să fie doar o forță de muncă prost plătită și din acest motiv am schimbat radical viziunea economică. Investitorii străini vor găsi în România un cadru legal predictibil.

- Într-o țară normală cei care au muncit o viață întreagă, au la bătrânețe o pensie decentă, de aceea trebuie să creștem punctul pe pensie, în așa fel încât acesta să ajungă la 50% din salariul mediu pe economie.

- De la 1 ianuarie 2018 ne propunem ca impozitul pe veniturile mai mari de 2000 de lei să scadă de la 16% la 10%.

- Îmi doresc ca tinerii să nu mai fie nevoiți să plece în străinătate pentru a obține un venit decent pentru ei și familia lor. Este un fenomen foarte grav și vreau ca tinerii să aibă suficiente motive să rămână aici. Acesta este motivul pentru care am cuprins în programul nostru de guvernare înființarea a 10.000 de firme pe an, pentru ca tinerii să poată să începe o afacere în România, nu în străinătate.

- Sunt convins că înțelegi ce înseamnă România normală. Sunt convins că înțelegeți că într-o țară normală cetățenii nu stau cu orele la cozi ca să plătească o taxă. Vreau ca până la 1 ianaurie 2018 toate taxele care nu se pot plăti online să fie desființate.

- Am prevăzut în acest program de guvernare crearea a opt spitale regionale care să asigure tratamentul adecvat tuturor cetățenilor, indiferent de zona în care locuiesc.

- Urmăesc și vă propun să construim împreună România normală în care fiecare copil să aibă acces la educație. Într-o țară normală fiecare părinte trebuie să își poată da copilul la grădiniță sau la creșă în condiții de siguranță.

- Într-o țară normală, cetățenii își pot străbate țara de la un capăt la altul, de aceea este foarte important să contruim o autostradă care să străbată țara dintr-o parte în alta.

- Consider profund anormal ca România să importe 50.000 de tone de tomate și să exporte numai 3.

- Lupta împotriva corupției trebuie să fie foarte dură și foarte fermă, dar la fel de fermă trebuie să fie și apărarea celor care sunt nevinovați.

- Stimați colegi din opoziție, vreau să îmi încep mandatul de prim-ministru cu o invitație la dialog. Acesta nu va fi Guvernul meu, nici Guvernul PSD, nici Guvernul ALDE, va fi Guvernul României, iar primul meu proiect și cel mai important este România normală.

 

Principalele declarații ale lui Liviu Dragnea, liderul PSD:

- Pentru orice lider politic este important să câștige alegerile, dar mult mai important este ce faci cu puterea după ce o câștigi. Scopul unui partid politic este să câștige alegerile și să fie la guvernare, dar mai important este ceea ce faci la guvernare și cum gestionezi programul de guvernare.

- Vreau ca anul 2017 să marcheze începutul unei perioade de responsabilitate fără precedent în politica românească.

- Este important să ne respectăm între noi, de aceea, din calitate de președinte al PSD și președinte al Camerei Deputaților voi încerca să promovez respectul și înțelegerea între oamenii politici. Cearta nu va aduce nimic bun pentru cetățeni.

- Acesta nu este un Guvern al PSD sau ALDE, este un Guvern al oamenilor și trebuie să aducem bunăstare cetățenilor. Este un Guvern de oameni tineri, oameni care au forță de muncă.

- PSD poartă o uriașă responsabilitate pentru acest Guvern și de aceea vom urmări cu atenție fiecare pas al acestui Guvern. Vreau să vă asigur că deciziile Guvernului nu se vor lua la partid, ci la Palatul Victoria.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.