Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Brătescu (PNL): Infrastructura sanitară, o promisiune îndeplinită

Facebook/ Liviu Brătescu
Liviu Bratescu

Senatorul liberal Liviu Brătescu a arătat că începerea lucrărilor la Spitalul Regional de Urgență din Iași este o probă a atenției deosebite pe care administrația liberală a acordat-o infrastructurii sanitare.

Spitalul Regional de Urgență este o promisiune pe care am făcut-o și ne este dat să fim cei norocoși care pot spune că în zilele următoare vor începe lucrările la cel mai mare obiectiv de acest tip din regiunea Moldovei. Pe 19 aprilie vor începe efectiv lucrările, s-a terminat acest drum mlăștinos al birocrației, al avizelor și al studiilor, vom putea arăta ieșenilor că răbdarea lor nu a fost în zadar, vom putea spune și oamenilor din Botoșani sau Suceava, din Bacău sau Neamț, din Vaslui, Galați sau Vrancea că în curând vor putea fi îngrijiți mai bine atunci când au probleme de sănătate”, a explicat istoricul Liviu Brătescu.

Spitalul Regional de Urgență este construit pe un teren de 12 hectare, va fi un complex de clădiri cu un regim de până la 7 etaje, cu 850 de paturi, heliport și spații speciale pentru dezvoltarea continuă a medicilor și asistenților. Ministerul Sănătății a estimat că numai în primul an de după inaugurare vor fi aproape 50.000 de internări continue și peste 100.000 de urgențe.

Sigur că spitalul nu va fi gata imediat, dar demararea lucrărilor va fi un semnal cât se poate de concret că acest obiectiv nu mai este doar o nălucă, doar un proiect în mințile politicienilor și că este pentru prima dată după 1989 când statul român ridică de la zero un spital după toate standardele occidentale”, a adăugat senatorul Liviu Brătescu.

Proiectele din sfera sănătății publice amintite de istoricul Liviu Brătescu nu s-au rezumat la cele două unități spitalicești.

Chiar în aceste zile a fost semnat un contract pentru proiectarea și execuția de consolidare și reabilitare a unui corp a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie. De asemenea, cel mai mare spital de pediatrie din Moldova, Spitalul Sf. Maria, are deja o Unitate de Primiri Urgențe nouă și acum are și o capacitate de șapte ori mai mare alături de un heliport nou”, a adăugat Brătescu.

Liberalul a încheiat spunând că aceaste realizări sunt semne clare că administrația liberală a acordat toată atenția infrastructurii sanitare, iar ridicarea Spitalului Regional de Urgență va însemna finalizarea celui mai mare obiectiv de acest tip din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.