Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea a cedat: Anunţ despre o lege controversată - VIDEO

dragnea

Liviu Dragnea, preşedintele interimar al PSD, a cedat în faţa criticilor legate de proiectul său de lege pentru prevenirea şi combaterea defăimării sociale. Acuzat că vrea să cenzureze presa şi internetul, inclusiv pe cei care critică partidele politice, Dragnea anunţă că va propune modificări drastice la proiectul de lege adoptat deja de Senat.

"Am urmărit cu atenţie toate observaţiile. Le-am luat în seamă pe cele serioase. Legea nu a fost gândită ca un mijloc de cenzură, ci ca un mijloc de a sprijini libertatea de exprimare, respectul reciproc şi demnitatea umană. Lumea civilizată începe să-şi ia măsuri cu privire la provocări sociale, tensiuni. Există posibilitatea ca în perioada următoare în lume să apară foarte multe atitudini radicale. S-ar putea să apară şi la noi acest risc. Îmi doresc ca fiecare cetăţean român să se simtă în siguraţă în ţara lui, să simtă că îi este apărată viaţa, familia şi demnitatea", a declarat Dragnea.

Vezi şi: Liviu Dragnea stârneşte revolta: Vrea să CENZUREZE Facebook-ul

Liderul PSD a anunţat că va propune eliminarea din lege prevederea cu privire la defăimarea persoanelor pe baza apartenenţei politice, iar amenzile uriaşe prevăzute în textul iniţial vor fi diminuate până la un nivel simbolic.

"Într-adevăr, în textul legii, plecând de la ideea că anumite minorităţi sunt organizate în structuri politice, a apărut în cadrul definiţiei şi apartenenţa politică. Spirjitul legii nu a fost de a proteja într-un fel partidele politice sau oamenii politici de critici, dar pentru a elimina orice risc ca cineva să folosească aceste prevederi ca să-şi protejeze partidul, această noţiune va fi scoasă din lege", a declarat Dragnea.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.