Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea a dat o TRIPLĂ lovitură: Cu cine s-a întâlnit chiar în ziua în care Laura Codruța Kovesi a ajuns la poliție

Inquam Photos / Octav Ganea
liviu dragnea gest

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a avut, vineri, la Parlament, întâlniri bilaterale cu premierul Bulgariei, Boiko Borisov, președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, și șeful executivului din Grecia, Alexis Tsipras, discuțiile vizând dezvoltarea cooperării regionale.

Astfel, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, l-a primit pe prim-ministrul elen la biroul său din Parlament, aceștia doi discutând despre elemente de interes comun din sfera de cooperare bilaterală, atingând toate domeniile majore cu potenţial de dezvoltare – economic, cultural, energetic şi transporturi, precum şi de pe agenda regională şi cea europeană, potrivit unui comunicat de presă al Camerei Deputaților.

Citește și: Vești bune! Mii de angajați vor avea parte de încă o zi liberă- Când se va întâmpla asta

„Pe fondul unui trend ascendent al relaţiilor de cooperare româno-elene, dialogul dintre Liviu Dragnea şi Alexis Tsipras a relevat dorinţa comună de identificare şi exploatare a unor noi sectoare de colaborare, atât la nivel bilateral, cât şi în context regional. Poziţiile convergente ale celor două ţări pe mai multe dosare europene reprezintă un excelent punct de plecare pentru consolidarea proiectelor existente, dar şi pentru extinderea cooperării în domenii noi, cu puternic impact regional”, potrivit sursei citate.

Cei doi au discutat și despre oportunitățile de colaborare și acţionarea cu prioritate sub acest aspect. Demnitarii au punctat existenţa condiţiilor favorabile pentru dezvoltarea proiectelor feroviare şi de transport terestru, pentru activarea schimburilor de experienţă în domenii precum cercetarea şi siguranţa alimentară, pentru promovarea companiilor start-up în domeniul IT.

Citește și: Toți românii sunt vizați! Prețul gazului va fi modificat- Decizia luată de Guvern

În ceea ce priveşte agenda europeană, Liviu Dragnea a punctat sprijinul acordat de către Grecia ţării noastre în activitatea pe dosarul privind Cadrul Financiar Multianual, cât şi în avansarea discuţiilor privind viitoarea politică de coeziune, mai spune sursa menționată.

Totodată, Dragnea a postat pe Twitter mesaje după întâlnirile pe care le-a avut și cu premierii Serbiei și Bulgarie.

Citește și: Cristina Țopescu se implică în scandalul momentului! Reacția acesteia după ieșirea lui Chirilă:’Suntem oameni, nu sfinţi’

„Avem o cooperare regională puternică. Am avut discuții excelente cu prietenul meu Vučić, în București. Lucrând împreună vom realiza lucruri mărețe pentru dezvoltarea regiunii”, a scris Liviu Dragnea pe contul de Twitter, după întrevederea cu președintele Serbiei, Aleksandar Vučić.

„România și Bulgaria nu sunt doar buni vecini dar și buni prieteni. Am vorbit astăzi, la București cu dragul meu Boiko Borisov despre colaborarea regională între România și Bulgaria. Împreună suntem mai puternici!”, precizează liderul PSD, într-un mesaj postat pe Twitter, după întâlnirea cu premierul bulgar.

Citește și: Ministrul Educației vine cu o propunere fără precedent! Ecaterina Andronescu dorește schimbări majore pentru examenul de Bacalaureat

Prim-miniștrii Greciei și Bulgariei, alături de președintele Serbiei, au efectuat, vineri, o vizită la București, unde au participat la reuniunea în format cvadrilateral România-Grecia-Bulgaria-Serbia, la Palatul Snagov, alături de premierul Viorica Dăncilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.