Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea, afirmații NEAȘTEPTATE despre Elena Udrea. Ar fi fost bună o lege precum cea pe care a încercat să o implementeze

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea ok

Şeful Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, în Mamaia, că în general, în zonele turistice, se construieşte haotic, apreciind că ar fi fost bună o lege precum cea pe care a încercat să o implementeze Elena Udrea, care impunea anumite reguli de autorizare a construcţiilor în staţiuni, informează Mediafax.

Liviu Dragnea a spus, marţi, în Mamaia, la finalul unei întâlniri pe care a avut-o cu reprezentanţii patronatului din turism că sunt zone în care mergea când era student, iar acum nu mai poate să ajungă pentru că nu-i mai plac, din cauza construcţiilor.

Emoții URIAȘE pentru fratele fostului președinte: Mircea Băsescu află dacă scapă de pușcărie

„În ceea ce priveşte relaţia cu autorităţile locale, a existat o iniţiativă a unui Guvern, cred ca doamna Udrea a avut acea iniţiativă pe care mulţi au înjurat-o, în care autorităţile locale, structurile asociative au reacţionat foarte violent şi au blocat acea lege care impunea anumite reguli de autorizare a construcţiilor în staţiuni. Atunci primarii au solicitat ca ei să aibă autoritatea totală. Eu nu îi acuz pe primari dar am dreptul după atâţia ani de administraţie locală să-mi spun un punct de vedere foarte ferm: a fost o greşeală. Pentru că sunt zone, chiar aici pe litoral, unde eu veneam când eram student şi unde nu mai pot să mă duc acum. Că nu-mi mai plac. Sunt zone în munţii României care, pentru că au fost scăpate din mână, nu mai pot fi reparate: construcţii haotice, cu un milion de culori, construcţii urâte, imposibil să găseşti un loc de parcare”, a spus Dragnea.

'Dușmanul' lui Ponta, fost ministru al Educației, REACȚIE după ce a fost acuzat de CNSAS că a colaborat cu fosta Securitate

El a spus că această situaţie ar putea fi, totuşi, remediată în timp, şi speră ca „ministrul Turismului, al Administraţiei şi al Dezvoltări, autorităţile locale, structurile asociative să vină la primul ministru, să vină la noi, la Parlament, cu propuneri foarte clare”.

De asemenea, Liviu Dragnea a mai precizat că o soluţie ar putea-o reprezenta şi viitorul Master Plan în turism, care va cuprinde şi prevederi legislative.

„Master Planul în turism este o chestiune generală şi care se referă nu numai la Marea Neagră, ci trebuie să se refere la toate zonele din România, pentru că nu există sătuc în această ţară care să nu aibă potenţial turistic. România este o ţară prea frumoasă. Sper că acel Master Plan pe turism, chiar dacă are dreptate primul ministru să nu se grăbească cu el, m-ar interesa în mandatul acesta şi ar fi senzaţional dacă ar fi gata într-un termen rezonabil, ca să-l putem prinde în bugetul pe anul viitor, ca să fie primul an în care încep să apară semnele", a mai declarat Liviu Dragnea la finalul întâlnirii cu reprezentanţii patronatului din turism, care a avut loc în staţiunea Mamaia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.