Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea: 'Asta vă cer eu, de ziua României'

capital.ro
dragnea

Națiunea română trece prin clipe grele pentru că lumina și căldura s-au scumpit, hrana s-a scumpit, până și boala s-a scumpit, singurul lucru care nu s-a scumpit în România e speranța, afirmă fostul lider PSD Liviu Dragnea într-un mesaj adresat românilor de 1 Decembrie.

„Dragi români,

Azi e ziua noastră națională și ar trebui să ne întrebăm dacă suntem cu adevărat o națiune. Dacă pe lângă teritoriu, limbă, religie și viață economică mai avem ceva în comun. Dacă mintea și inima noastră ne mai împing unul spre celălalt și dacă a mai rămas ceva din conștiința unirii noastre într-un neam indestructibil. Eu cred că încă suntem o națiune. O națiune care doarme, dar care vrea să se trezească. O națiune dezbinată de conducătorii ei, dar care vrea să se unească. O națiune jefuită de resurse, dar care vrea să pună capăt jafului. O națiune căreia unii și alții vor să-i fure viitorul, dar care vrea să și-l recupereze. Suntem o națiune apăsată de necazuri, dar care vrea să se ridice în picioare.

Națiunea română trece prin clipe grele, e copleșită de crize, de sărăcie, de suferință, de moarte, de lipsa libertății și de disprețul conducătorilor ei. Lumina și căldura s-au scumpit, hrana s-a scumpit, viața s-a scumpit, până și boala s-a scumpit. Singurul lucru care nu s-a scumpit în România e speranța. Câtă vreme ne-o permitem, o să putem răzbate. Cu această speranță în suflet vă îndemn azi să vă treziți și să vă ridicați în picioare. Să nu vă mai temeți, să vă deschideți mintea și să vă ridicați vocea. Sunteți mulți și suntem mulți, iar dacă ne unim inimile pentru țara noastră, suntem de neoprit.

Acum 103 ani, bărbați mai destoinici decât noi au îndăznit să adune într-o singură patrie toate teritoriile românești și aproape toți românii. Au făcut asta când pământul încă fumega de pe urma unui război și a unei epidemii cumplite. Au izbândit în vremuri mult mai grele decât cele de azi, doar fiindcă și-au unit credința într-un vis. România mare, România unită, România tuturor românilor s-a născut din suferință și din voință. Iar lecția pe care ne-a dat-o secolul care a trecut peste ea este aceasta: nu există vis mai frumos decât unirea inimilor și minților românești.

Asta vă urez azi și asta vă îndemn să faceți: uniți-vă, căci doar așa puteți fi puternici. Doar așa vă puteți redobândi țara, drepturile, libertatea și demnitatea. Veniți alături de mine în marea alianță a românilor patrioți, Alianța Pentru Patrie. Veniți să reclădim patria, să refacem dragostea de țară și forța de neînvins a națiunii române. Sunt multe de reclădit: industria, agricultura, școala, sănătatea, orașele. Dar și respectul, mândria, buna înțelegere, recunoștința și generozitatea. Suntem o națiune liberă, independentă și suverană. Ne trebuie curaj s-o spunem mereu. Iar dacă încă nu-l avem, veniți să căutăm împreună curajul care ne lipsește. Da, e un ceas greu pentru națiunea română. Dar vă chem să transformăm acest ceas greu într-o neașteptată ocazie. Să răsturnăm amărăciunea și să facem din ea putere. Să facem din suferință un avânt și din disperare o forță. Istoria, mai ales istoria Marii Uniri, ne-a arătat că din disperare se pot naște miracole. Asta vă cer eu, de ziua României. Să veniți alături de mine în miracolul renașterii românești”, a transmis Liviu Dragnea de Ziua Națională a României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.