Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea comentează demersul Avocatului Poporului: 'Și mie mi se pare neconstituțional'

liviu dragnea

Demersul Avocatului Poporului, care a anunţat că analizează Legea 90/2001, este unul corect, consideră preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

"Foarte bine, e un demers corect, pentru că foarte mulţi oameni spun că acel articol este neconstituţional. Şi mie mi se pare neconstituţional să aplici o interdicţie deasupra Constituţiei, pe termen nelimitat. Dar asta e o altă discuţie. Noi vom respecta toate procedurile constituţionale şi parlamentare, aşa cum vor fi stabilite şi de preşedintele României, pe baza unor articole corecte din Constituţie, precum şi cele stabilite prin Regulamentul celor două Camere. Deci nu grăbim, nici nu vrem să întârziem niciun demers în Parlament, dincolo de procedurile fireşti şi care au fost folosite de fiecare dată", a declarat Dragnea, marţi, la sediul central al PSD.

Citește și: ȘOC la McDonald’s! S-au scumpit toate produsele: Iată noile prețuri

Avocatul Poporului va decide "într-o zi - două" dacă se sesizează sau nu din oficiu în privinţa Legii 90/2001 privind organizarea Guvernului, a declarat Victor Ciorbea, precizând că îşi doreşte ca aspectele legate de acest act normativ să fie rezolvate direct între instituţiile prevăzute de Constituţie.

Întrebat dacă Avocatul Poporului analizează Legea 90/2001, el a afirmat că a dat în lucru la Serviciul Contencios Constituţional să facă o "primă lectură" a textelor legale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.